23 mei 2014 Lees Meer →

Peter Reumer bij SV Dalfsen weer dichter langs de zijlijn

Voor ervaren oefenmeester Peter Reumer zelf was het misschien minder een verrassing, voor de buitenwereld des te meer. De inwoner van Dalfsen trainde in het verleden Genemuiden, Heino, SVI en Rohda Raalte. Afgelopen 3,5 jaar was Reumer technisch coördinator bij Rohda Raalte en bemoeide hij zich op vele fronten met het opleiden van jeugdspelers in Raalte. Enkele weken geleden klopte SV Dalfsen (opnieuw) bij Reumer aan, waarna hij overstag ging en besloot opnieuw voor een eerste elftal te gaan staan komend seizoen. ‘Deze stap heb ik ook nooit helemaal uitgesloten’, vertelt Dalfsens nieuwe trainer.

Reumer bleef ondanks zijn functie die meer op de achtergrond is, altijd nog in beeld bij amateurclubs. ‘Stevo uit Geesteren belde mij vorig seizoen nog op, maar dat was me te ver. En ook Dalfsen klopte eerder aan. Alleen had en heb ik het bij Rohda nog steeds prima naar mijn zin. Echter, vond ik nu wel een goed moment om weer terug te keren als trainer’, licht Reumer toe.

Met een nogal breed takenpakket, die met name moet zorgen voor een goede doorstroom van de jeugd naar het eerste elftal, gaat Reumer de komende maanden langzaam ‘afbouwen’ in Raalte. ‘Ik heb geen exacte datum afgesproken, maar ik wil zo netjes en goed mogelijk afbouwen.’

SV Dalfsen is een bewuste keuze voor de trainer met Zwolse roots. De club die momenteel vecht voor lijfsbehoud in de vierde klasse, in de nacompetitie, nam in overleg afscheid van huidige trainer Patrick Dijkstra. Onlangs een verlenging van het contract met twee seizoenen, vorig seizoen, bleken beide partijen tot aan deze zomer nog heil te zien in een samenwerking. Langer dan dat was geen optie meer. En dus klopten de Dalfsenaren opnieuw bij Peter Reumer aan. ‘Twee seizoenen geleden werd ik ook al eens gevraagd, destijds was ik net in mijn huidige functie actief bij Rohda.’

Dalfsen deinsde echter niet terug onlangs opnieuw aan te kloppen. ‘Ik had ook niet zomaar bij iedere club toegehapt. Na enkele goede gesprekken, onder andere met Jeroen Booijink (hoofd opleidingen, red.) en met de spelersgroep heb ik de nodige afwegingen gemaakt. Plezier staat bij mij voorop. Bij de gesprekken die ik voerde kreeg ik de nodige energie om het te gaan doen.’

Wat zijn de ambities van de oefenmeester? ‘Dalfsen heeft wel iets weg van Heino, waar ik eerder gewerkt heb. Ik wil net als bij Rohda en Heino zorgen voor een breed fundament onder de eerste selectie. De A-jeugd en het tweede elftal zijn belangrijke elftallen, waar we perspectief willen bieden om in het eerste van Dalfsen te gaan voetballen.’

En wanneer Dalfsen na dit weekend vijfdeklasser mocht worden? ‘Natuurlijk start ik liever in de vierde klasse. Daar staat het voetbaltechnisch er meestal beter voor, dan een klasse lager. Echter gaat het mij om het plezier en de ontwikkeling. Dat plaatje past op dit moment bij Dalfsen waardoor ik veel uitdaging zie weer voor een groep te gaan staan’, besluit Reumer.

Foto: Annet van Raalten (rohdaraalte.nl)

SportSport