PEC Zwolle’s laatste horde tot De Kuip

Na de 2-1 nederlaag van afgelopen weekend tegen AZ in Alkmaar, speelt PEC Zwolle woensdag de halve finale KNVB bekerwedstrijd tegen N.E.C. Nijmegen. Het duel wordt in het IJsseldelta stadion gespeeld en gaat om 20.45 uur van start. Het elftal uit Nijmegen staat momenteel in de Eredivisie op de zeventiende positie met 27 punten uit 29 gespeelde wedstrijden. In competitieverband heeft PEC Zwolle tien punten meer en staat zodoende op een knappe achtste plaats.

Het is de derde keer dit seizoen dat beide elftallen elkaar treffen. De eerste ontmoeting in Nijmegen won PEC Zwolle ruim met 1-5, door doelpunten van Jesper Drost, Kamohelo Mokotjo, Fred Benson (twee keer) en Youness Mokhtar. De return in Zwolle eindigde in een spectaculaire 3-3. Namens het elftal van trainer Ron Jans scoorden Guyon Fernandez, Mateusz Klich en Joost Broerse. In het verleden plaatsten de Zwollenaren zich slechts twee keer voor de finale van dit prestigieuze toernooi. Dit was in de seizoenen 1927-1928 en 1976-1977. Nog nooit wonnen de Blauwvingers de beker. In 1928 verloor de Zwolse ploeg met 0-2 van Racing Club Heemstede (RCH) en in 1977 was FC Twente na verlenging met 0-3 te sterk.

Ook vorig seizoen presteerde PEC Zwolle sterk in de beker. In deze jaargang haalde het elftal van toenmalig trainer Art Langeler tevens de halve finale, waarin PSV uiteindelijk met 0-3 won door drie doelpunten van aanvaller Jürgen Locadia.

Tot nu toe schakelde PEC Zwolle in de beker achtereenvolgens Fortuna Sittard, Wilhelmina’08, SBV Excelsior en JVC Cuijk, waar Hans Kraay Jr. als technisch directeur actief is, uit. N.E.C. Nijmegen won van Harkemase Boys, FC Eindhoven, FC Groningen en FC Utrecht.

Bron: PEC Zwolle.nl 

Halve finale beker: PEC Zwolle-NEC (woensdag 26 maart, aanvang 20.45u)

Vermoedelijke opstelling PEC Zwolle: Boer; Van Polen, Van der Werff, Broerse, Van Hintum; Mokotjo, Klich; Karagounis, Drost, Thomas; Fernandez.