PEC Zwolle zwetend richting het kerstmenu?

Vrijdag de 13e en een ploeg niet in vorm. Geen gelukkige combinatie morgenavond voor PEC Zwolle. Voor de winterstop staat voor PEC Zwolle in de competitie nog Heerenveen (thuis) en Feyenoord (uit) op het programma. Na de sensationele start van de ploeg van trainer Ron Jans (foto) is de ‘storm’ inmiddels erg afgezwakt. Uit de laatste twaalf wedstrijden werd er eenmaal gewonnen en totaal tien punten gehaald. Winst tegen Heerenveen is zeer welkom, anders kon men wel eens zwetend richting het kerstmenu gaan.

De nederlaag afgelopen zondag in de IJsselderby tegen GA Eagles (4-1) werd een harde tik. De overrompelings-tactiek van GA Eagles zorgde ervoor dat PEC Zwolle uiteindelijk geen moment in de wedstrijd kwam. Vervelend voor de Zwollenaren, die sinds 20 oktober (thuis tegen ADO, 6-1) niet meer tot winst kwamen in de Eredivisie.

Kijkend naar de geschiedenis op het hoogste niveau in Nederland, hebben beide ploegen nog maar zes onderlinge duels gespeeld. In Zwolle staan de drie ontmoetingen precies in evenwicht. In 2003 werd het 0-1, in 2004 1-0 en vorig seizoen eindigde het duel in 1-1.

Positief is het om te melden dat Klich en Van Polen aan Zwolse zijde weer fit zijn. Daarin tegen is Saymak wel geblesseerd geraakt. Hij sluit mogelijk volgende week, samen met collega-aanvaller Fernandez, weer aan bij de groep.

SC Heerenveen mist in Zwolle rechtsback Pele van Anholt vanwege een schorsing.

Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Sanders.

PEC Zwolle-SC Heerenveen, vrijdag 13 december aanvang 20.00u

Foto: Johan Wolff