PEC Zwolle zeer tevreden met eerste punten in Groningen

PEC Zwolle heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen. Op bezoek bij FC Groningen wordt het 0-1 voor de ploeg van trainer/coach John van ‘t Schip. Vito van Crooij zorgt, net als vorige week tegen PSV, voor het Zwolse doelpunt. Daardoor is PEC Zwolle verlost van de hatelijke nul punten én laatste stek in de Eredivisie.

Met nieuwkomer Thomas Lam centraal achterin en Sepp van den Berg naast hem, begon Zwolle vrij aardig aan het duel. Het leverde Mike van Duinen een prima kans op. De spits moest echter iets te ver uitwijken naar de zijkant, waardoor de hoek moeilijker werd. Sergio Padt, keeper van FC Groningen, bracht redding. Ook de thuisploeg kreeg in die eerste helft kansen. Django Warmerdam stuitte twee keer op doelman Mickey van der Hart (foto), die daarmee wederom van grote waarde was, terwijl een derde poging voorlangs ging. Aan het einde van die eerste helft schoot Clint Leemans nog een keer van afstand op het Groningse doel, maar dat bleek een eenvoudige prooi voor Padt.

Met debutant Gianluca Scamacca binnen de lijnen probeerde PEC Zwolle in de tweede helft op jacht te gaan naar een doelpunt. Even later kwam ook oude bekende Ouasim Bouy in het veld. PEC en Groningen speelden wat meer naar voren, maar tot echt gevaarlijke momenten leidde dat in het begin van die tweede helft niet. Totdat Van Duinen de bal met een gelukje meekreeg, op de vuisten van Padt schoot en Van Crooij in de rebound de bal in het dak van het doel schoot. Even later soleerde Younes Namli door de Groningse defensie, waarna Scamacca Padt tot een uiterste krachtsinspanning dwong.

Groningen ging op jacht naar de gelijkmaker, maar kreeg tot vlak voor tijd amper kansen. Uit een hoekschop werd de bal voorlangs gekopt door Mike te Wierik. Ook een vrije trap in blessuretijd van Hrustic ging over.  In een verhitte slotfase, waarin Lam met een harde overtreding een allerlaatste Groningse aanval afstopte, bleef het lang spannend, maar de opluchting in het Zwolse kamp was logischerwijs groot na het laatste fluitsignaal van Joey Kooij.

Na de interlandperiode speelt PEC Zwolle op 16 september een thuisduel tegen Vitesse. De aftrap in het MAC3PARK stadion is om 16.45 uur.

FC Groningen-PEC Zwolle 0-1 (0-0)
64′ 0-1 Van Crooij

Opstelling PEC Zwolle: Van der Hart, Ehizibue, Lam, Van den Berg, Paal, Dekker, Leemans (53. Bouy), Genreau (46. Scamacca), Namli (84. Hamer), Van Duinen, Van Crooij

Tekst: www.peczwolle.nl / Foto: Johan Wolff