Zaterdagavond heeft PEC Zwolle in totaal 1012 voetballen ingezameld voor de Q-kerstkado actie van Q-Music. Voorafgaand aan de wedstrijd PEC Zwolle-AZ riep de club supporters en bedrijven op om voetballen te doneren. Enkele minuten voor aanvang van de wedstrijd mochten de supporters de ballen het veld op schieten richting Q-Music dj’s Mattie & Wietze.

De ingezamelde voetballen komen onder meer terecht bij de Voedselbank. Zij zorgen er voor dat mensen deze kerst naast een voedselpakket een kerstkado krijgen. PEC Zwolle wil alle supporters en sponsoren bedanken die voetballen hebben gedoneerd. Tevens wil de club Wezo bedanken voor de aangeleverde containers, waar de ballen ingingen, en Nagtegaal Transport voor het vervoeren van de voetballen van Zwolle naar IJsselstein (Utrecht).

Ook wil de club een compliment maken aan alle supporters. Dit omdat er, zoals afgesproken, tijdens de wedstrijd geen ballen op het veld zijn gegooid. Hierdoor bleef het van begin tot eind een fantastische avond. Donderdag 20 december om 18.00 uur is de Q-kerstkado actie te zien in de uitzending van PEC Zwolle TV op Eredivisie Live.

Bedrijven en donaties
Enkele bedrijven die druk bezig zijn geweest met het inzamelen van voetballen zijn Telstar Sports & Fashion (50 ballen), Smink Groep (50 ballen) en Casual Friday (500 ballen). Erik Koster, eigenaar van Casual Friday: ,,Ik hoorde de oproep van Arne Slot op Q-music en de actie sprak me direct aan. Het is voor een goed doel en het zet PEC Zwolle positief op de kaart. In eerste instantie was mijn doel om vijftig ballen bij elkaar te krijgen, maar na enkele succesvolle telefoontjes zijn dat er uiteindelijk ruim vijfhonderd geworden.”

De bedrijven die voetballen bij Koster doneerden zijn: TT Motoren, Duret en De Kroon Notarissen, Houtman Mode, KVS Interieur, Phonehouse Zwolle Zuid, Rijschool van Abbema, De Haan Caravans, C1000 Martijn Dekker (Hasselt), Niekamp Natuursteen (Kampen), Bärbell, Nibourgh Interieurs, Leon Sign en Reclame, Mycca Mode, Best Online Media, Benthem Gratama advocaten, Cafe de Casteleyn, Café Timeless en JFPT / Foodlife.

PEC Zwolle is Meer dan Voetbal

Voetbal is meer dan een spelletje. De kracht van voetbal moet ingezet worden voor de samenleving. Vanuit de club zetten wij ons in voor verschillende maatschappelijke activiteiten onder de vlag PEC Zwolle United. Projecten op het gebied van onderwijs, integratie, participatie en gezondheid zorgen voor de verbinding tussen verschillende doelgroepen en stimuleert mensen die het nodig hebben.