PEC Zwolle worstelt tweede helft met De Graafschap

PEC Zwolle behaalde zaterdagavond thuis tegen De Graafschap zijn 100e thuisoverwinning in de Eredivisie. Waar het de eerste helft zeer gemakkelijk op een 2-0 voorsprong kwam, daar werd het de tweede helft tegen de hekkensluiter toch nog ‘billenknijpen’ (2-1).

De Graafschap strijdt momenteel samen met Cambuur tegen directe degradatie en vocht de voorgaande weken voor ieder punt. Graafschap-trainer Vreman moet dan ook met lede ogen hebben aangezien hoe zijn ploeg zich de eerste helft in Zwolle vertoonde. De twee goals van Nijland waren weliswaar ook de verdienste en de kwaliteiten van PEC Zwolle, maar legden ook de slapheid van de Superboeren deze avond bloot.

Na slecht terugspelen van Smeets en een onderschepping van Veldwijk, bleek de spits niet zelfzuchtig en kon Nijland simpel scoren (1-0). Het duo vond elkaar tien minuten later nogmaals toen Veldwijk, goed aanspeelbaar, de bal panklaar legde voor Nijland. De aanvallende middenvelder rondde fraai af achter doelman Jurjus (2-0). De thuisploeg ging met een goed gevoel de rust in.

Na rust wist invaller Kabasele, na goed aangeven van Tarfi, halverwege de tweede helft te scoren (2-1). Daarmee bracht hij nieuw elan in de wedstrijd en de nodige paniek bij de thuisploeg. PEC Zwolle leverde een slechte tweede helft af, werd achteruit gedrukt, maar gaf na de 2-1 weinig echt grote kansen weg.

Door de winst heeft de ploeg van trainer Ron Jans 38 punten uit 26 duels. Komende zaterdag speelt men uit tegen FC Twente.

PEC Zwolle-De Graafschap 2-1 (2-0)
23′ 1-0 Nijland
32′ 2-0 Nijland
67′ 2-1 Kabasele

Opstelling PEC Zwolle: Van der Hart; Schenkeveld, Marcellis, Lam, Van Hintum; Brama, Marinus; Ehizibue (83′ Tanda), Nijland (80′ Van Polen), Menig en Veldwijk.

Foto’s: Johan Wolff