PEC Zwolle wint eerste duel in Zuid-Afrika

Op het complex van de Universiteit van Stellenbosch won PEC Zwolle vanavond de eerste oefenwedstrijd op Afrikaanse bodem van het Zuid-Afrikaanse Ajax Cape Town. De ploeg van trainer Ron Jans keek bij rust tegen een 1-0 achterstand aan, maar wist dit in de tweede helft snel om te buigen door goals van Hiwat en Benson (1-2).

In het kleine Coetzenburgstadion kwamen de Zwollenaren snel met 1-0 achter. Een afgemeten voorzet was een prooi voor Losper die doelman Boer kon verschalken na zes minuten spelen (1-0). PEC Zwolle had de eerste helft veel balbezit maar creƫerde weinig kansen. Fernandez draaide wel een keer goed weg bij zijn tegenstander, maar stuitte toen op Ajax Cape Town-doelman Jaakkola.

Na rust waren er zes wissels aan Zwolse zijde. Hiwat bleef gelukkig staan voor de Zwollenaren, want die maakte een schitterende goal. Vijf minuten in de tweede helft schoot hij vanaf de zijkant over de keeper in de lange hoek (1-1).Tien minuten later zorgde aanvaller Benson zelfs voor een voorsprong (1-2), deze gaf PEC Zwolle niet meer uit handen.

Noemenswaardig is nog wel de invalbeurt van Steven Pereira aan de kant van PEC Zwolle. De speler uit de beloften, maakte een halfuur voor tijd zijn debuut. Pereira werd gescout van een door oa Ronald de Boer opgezet team dat reclame maakte op internet (Men United project).

Zaterdag (11 januari) speelt PEC Zwolle om 16u (Nederlandse tijd) tegen het Duitse VFB Stuttgart.