PEC Zwolle: winnen in Praag? Waarom niet!

PEC Zwolle staat morgen voor een moeilijke, maar niet onmogelijk opgave. In Praag zal winst of een gelijkspel (hoger dan 1-1) leiden naar een plek in de groepsfase van de Europa League. Tegenstander Sparta Praag bleek in Zwolle een geslepen tegenstander, maar zijn in de eigen competitie niet onoverwinnelijk. Er zijn kansen voor de ploeg van Ron Jans!

Ruim 20.000 toeschouwers kunnen donderdag in de Generali Arena te Praag zien of thuisploeg Sparta en PEC Zwolle net zo in evenwicht zijn als vorige week. Trainer Ron Jans bleek toen zijn mannen prima te hebben voorbereid en had een groot deel, zeker de eerste helft, van de wedstrijd in handen. Helaas miste Maikel van der Werff een penalty en bleken schoten op het Tsjechische doel niet doeltreffend. Diep in de tweede helft lukte het de Zwollenaren echter toch te scoren uit een prima aanval, eindigend bij Jody Lukoki (1-0). De gasten zetten echter maar even aan, en het werd alweer 1-1. Een eindstand die nog volop spanning biedt voor het allesbeslissende duel van donderdag.

Het duel staat onder leiding van de Kroaat Ivan Bebik.

De Zwolse ploeg zal overigens vergezeld worden door ongeveer 2000 supporters. Zijn zij getuige van een historische Europese overwinning? Voor de thuisblijvers is het duel live te zien op RTL7.

Sparta Praag-PEC Zwolle, donderdag 28 augustus, aanvang 20.30u.