PEC Zwolle geeft één helft gas tegen Wilhelmina’08 (4-0)

PEC Zwolle had vanavond in het eigen IJsseldelta-stadion weinig moet met tweedeklasser Wilhelmina’08. In een tijdsbestek van negentien minuten in de eerste helft was het duel met vier goals in het voordeel van de ploeg van trainer Ron Jans al ruim beslist. De amateurclub uit Weert wist er vervolgens in de tweede helft voor te zorgen dat de ‘Zwolse storm’ ging liggen. Met een reguliere 4-0 overwinning plaatst PEC Zwolle zich daarmee bij de laatste zestien ploegen van het KNVB-bekertoernooi.

Ron Jans heeft deze dagen te maken met een volle ziekenboeg. Een mooie kans om in het bekertoernooi enkele onervaren spelers speeltijd te gunnen. Meest opvallende naam vanavond in de basis van de Zwollenaren was de zeventienjarige Ryan Thomas. De Nieuw-Zeelander maakte vanavond zijn debuut. Alsof dat nog niet genoeg was schoot Thomas na zeven minuten direct raak (1-0). Daarna volgden in rap tempo doelpunten van Hiwat (2-0), Lachman (3-0) en Benson (4-0).

Na rust ging het tempo omlaag in het Zwolse spel. Wilhelmina’08-doelman Moonen en de lat stonden een hogere score nog in de weg. Al met al was PEC Zwolle-trainer Ron Jans toch tevreden. Tegenover PEC Zwolle.nl liet de oefenmeester weten: ‘Ik ben wel tevreden, zeker over de eerste helft. Het was bij rust beslist, na rust lieten we kansen liggen.’

Morgen (donderdag) na afloop van het duel tussen Excelsior en GA Eagles is de loting van de 1/8 finales. Komende zaterdag speelt PEC Zwolle in de Eredivisie uit tegen PSV, aanvang 20.45u.

3e ronde KNVB-Beker PEC Zwolle-Wilhelmina’08 4-0
7′ 1-0′ Thomas
17′ 2-0 Hiwat
23′ 3-0 Lachman
26′ 4-0 Benson

Opstelling PEC Zwolle: Ter Wielen, Gravenbeek, Lachman (46. Broerse), Van der Werff, Van Hintum, Mokotjo (46. Achenteh), Klich, Hiwat (61. Narsingh), Thomas, Labylle, Benson.

Foto’s: Johan Wolff