PEC Zwolle wil smaak van drie punten weer proeven

PEC Zwolle speelde afgelopen zondag met 0-0 gelijk in de Euroborg. Het zwaarbevochten en gelukkig behaalde punt kwam voor een groot deel op naam van goalie Diederik Boer. Komende zaterdag wacht RKC Waalwijk in een thuisduel. PEC Zwolle won slechts één van de laatste tien duels. Tijd om de smaak van een overwinning weer eens te proeven.

RKC Waalwijk is zaterdag een geduchte tegenstander. Met name in de duels tegen de topploegen doet het elftal van trainer Erwin Koeman het uitstekend dit seizoen. Ondanks de zeventiende plaats in de Eredivisie speelden men gelijk in uitduels tegen FC Twente (0-0) en Ajax (0-0). En won men zelfs de thuisduels van Vitesse (4-2) en afgelopen zondag van Feyenoord (1-0). Een geduchte tegenstander dus, die als men het spel niet hoeft te maken lastig te breken is. Met de ervaren en snelle Romeo Castelen voorin en de slimme middenvelders Duits en Sno kon PEC Zwolle zaterdag een taai ploegje treffen.

PEC Zwolle lijkt door de zesde plaats in goeden doen, maar dit beeld vertekent door de wekelijkse wisselingen in de top. Koplopers wisselen elkaar in rap tempo af, omdat iedereen van iedereen kan winnen in de Eredivisie dit seizoen. Zo kan het zijn dat de ploeg van trainer Ron Jans na de eerste vier overwinningen in de eerste vier wedstrijden, daarna nog maar eenmaal won. Halverwege oktober was men in eigen huis veel te sterk voor ADO Den Haag (6-1).

In de Eredivisie-geschiedenis speelden beide ploegen nog maar viermaal tegen elkaar in Zwolle. De eerste ontmoeting in 1988 was een simpele Zwolse overwinning (3-0). In het seizoen ’02/’03 volgde nog een overwinning (2-1), waarna in een seizoen erop dik werd verloren (0-3). Vorig seizoen eindigde het duel in 1-1. Wat wordt het zaterdag?

PEC Zwolle-RKC Waalwijk, zaterdag 30 november aanvang 18.45u