PEC Zwolle weet ook in 2018 wat winnen is

Het eerste competitieduel van 2018 is door PEC Zwolle gewonnen met 1-0. In een thuisduel met NAC Breda kwam de ploeg van trainer John van ’t Schip snel op voorsprong, maar bleef het nog wel tot de laatste minuut spannend.

NAC-keeper Birighitti is niet het toonbeeld van een zekere doelman in de Eredivisie. Na 2 minuten lag een schot van 29 meter al achter de Bredase doelman. Een houdbaar schot, hetzij met een ‘zwabber’ (1-0). Vervolgens leek PEC Zwolle verder een makkelijke avond te beleven. Gezien de aanvalsdrang en het balbezit was de 2-0 zeker niet gek geweest in het eerste halfuur. Echter wist NAC Breda een tweede treffer te voorkomen en kreeg zelf nog de grootste kans voor rust. Ambrose schrok echter zó voor PEC Zwolle-doelman Boer dat hij de bal simpel in zijn handen speelde.

Na rust startte NAC Breda prima, maar wist de Zwolse defensie redelijk eenvoudig overeind te blijven. Vervolgens was het PEC Zwolle dat dominant speelde en verzuimde ‘de trekker over te halen’. Kansen voor Ondaan en Mokhtar troffen net geen doel. Hierdoor bleven de Brabanders in het duel en kregen via Fernandes nog een goede mogelijkheid. Boer en Sandler lagen echter vlak voor tijd in de weg, waardoor 2018 door de Zwollenaren met drie punten werd gestart. Inmiddels hebben de Zwollenaren alweer 36 punten uit 19 duels verzameld.

Volgende week zaterdag speelt PEC Zwolle opnieuw thuis, dan tegen Vitesse. Aanvang 19.45u.

PEC Zwolle-NAC Breda 1-0 (1-0)
2′ 1-0 Mokhtar

Opstelling PEC Zwolle: Boer; Ehizibue, Marcellis, Sandler, Van Polen; Saymak (90′ Bakker), Dekker, Thomas; Namli (90′ Marinus), Ondaan (79′ Nijland), Mokhtar.

Foto: OrangePictures