PEC Zwolle wacht het kleine onbekende Wilhelmina’08

Woensdagavond (20u) speelt PEC Zwolle tegen Wilhelmina’08. De koppeling in de derde ronde van de beker moet geen problemen opleveren voor de Zwollenaren, maar een beetje meer info over de ploeg uit het Limburgse Weert zou geen kwaad kunnen.

Wilhelmina’08 komt uit in de tweede klasse zondag (2H) van het district Zuid II. Afgelopen weekend won de ploeg van trainer Stefan Saelmans met 4-0 thuis van Prinses Irene. De ploeg uit Weert draait goed en staat dan ook bovenaan in de tweede klasse. Wilhelmina’08 speelt alweer zeven seizoenen in de tweede klasse, maar was daarvoor vooral het spelen in de Hoofdklasse en eerste klasse gewend. Onder andere ‘good-old’ Frans K├Ârver is rond 2000 nog twee termijnen trainer geweest van de blauw-witten.

Opvallend is dat Wilhelmina’08 inmiddels voor de districtsbeker Zuid II al is uitgeschakeld (de ploeg verloor vorige week van eersteklasser Someren, 1-0), maar is nog wel in de race in het landelijke KNVB-bekertoernooi. Hierin ontmoeten de Weertenaren de ploeg van trainer Ron Jans in Zwolle. Echt opvallende spelers heeft de club die in 1908 is opgericht niet. Veel spelers komen uit Weert zelf en spelen al meerdere seizoen voor Wilhelmina’08. Twan Hendricks is momenteel topscoorder voor de Limburgers met zeven doelpunten uit zes duels.

PEC Zwolle stroomde in in de tweede ronde van de KNVB-beker en versloeg daarin Fortuna Sittard met 2-0. Wilhelmina’08 werd de eerste ronde vrijgeloot en ontmoette in de tweede ronde het Friese Sneek Wit-Zwart. In Weert werd Sneek met 3-1 verslagen, waardoor de uitdaging in Zwolle staat te wachten.

Voor seizoenskaarthouders is het duel, onder leiding van scheidsrechter Van Boekel, overigens gratis te bezoeken.

3e ronde KNVB-beker: PEC Zwolle-Wilhelmina’08 op woensdag 30 oktober, aanvang 20u.