PEC Zwolle: Voormalig talenten Owusu en Drenthe in beeld

Nadat eerder werd gesproken over de mogelijke komst van Royston Drenthe weet Foxsports nu ook te melden dat Quincy Owusu-Abeyie in beeld is bij PEC Zwolle. Beide toptalenten van weleer zouden gepolst zijn door technisch directeur van PEC Zwolle Gerard Nijkamp. Een overgang naar Zwolle is voor beiden nog erg onzeker. Voor verdediger Dirk Marcellis lijkt een contract tekenen bij PEC Zwolle nog een kwestie van tijd.

Owusu-Abeyie is inmiddels 29 jaar en clubloos. De rappe buitenspeler kende na zijn opleiding bij Ajax en Arsenal een grote rij clubs die hem over heel Europa en daarbuiten brachten. Afgelopen seizoen speelde de Nederlands jeugdinternational, met Ghanees bloed, voor het Portugese Boavista. Volgens Foxsports voerde PEC Zwolle inmiddels een gesprek met hem.

De clubleiding deed hetzelfde met Royston Drenthe. De multi-functionele linkerflank speler maakte ooit indruk bij Feyenoord en het jeugd-EK. Hierdoor dwong Drenthe een transfer af naar Real Madrid. Inmiddels is de Rotterdammer actief voor het Turkse Kayseri Erciyesspor en zou daar weer willen vertrekken. Net als Owuse-Abeyie kent Drenthe al een waslijst aan clubs waar hij heeft gespeeld. Naast PEC Zwolle zou ook ADO Den Haag de oud-Feyenoorder willen binden.

Na het aftesten van Emmanuel Mbende (Borussia Dortmund) lijken de Zwollenaren met Dirk Marcellis (27) wel de ervaren centrale verdediger binnen te halen die men wenst. Na het stoppen van Joost Broerse en het vertrek van Van Der Werff naar Vitesse zocht men naar een nieuwe verdediger. Marcellis (ex-PSV, AZ en NAC Breda) toonde aan fit te zijn en lijkt binnen afzienbare tijd te tekenen. Bart Schenkeveld, tevens proefspeler en verdediger, lijkt hierdoor niet te hoeven rekenen op een contractaanbieding.

Oud-PEC Zwolle aanvaller Fred Benson traint de komende dagen overigens mee om zijn conditie op peil te houden. Een contract in Zwolle is niet aan de orde.