PEC Zwolle verliest oefenduel van FC Volendam

PEC Zwolle oefende vanmiddag in het eigen stadion tegen FC Volendam. Met een aangepast elftal verloor de ploeg van Ron Jans met 1-3 van de nummer twee van de Jupiler League.

Binnen tien minuten kwamen de Zwollenaren nog wel op voorsprong. Ehizibue wist Moro te bereiken die simpel kon afronden (1-0). Opvallend was dat de ploeg van trainer Hans de Koning in het eerste halfuur liefst viermaal het Zwolse doel wist te raken. Alle ballen vlogen niet in het net, maar tegen paal of lat.

Na een 1-0 voorsprong bij rust voor de thuisploeg werden de nodige wissels toegepast om iedereen aan spelen te laten komen. Kuwas (1-1), Marengo (1-2) en Steltenpool (1-3) lieten vervolgens de ingevallen doelman Begois de bal driemaal uit het net halen.

Komend weekend is PEC Zwolle vrij in verband met kwalificatiewedstrijden voor het EK. De zondag daarop speelt men de IJsselderby in Deventer tegen GA Eagles.

Basisopstelling PEC Zwolle: De Jong, Ehizibue, Pereira, Lam, Blackson, Moro, Dekker, Rienstra, Marinus, Lukoki, Nijland. Wissels: Begois, Van Polen, Van Hintum, Karagounis, IJzerman.

Foto: Twitter @peczwolle