Vitesse ontsnapt tegen PEC Zwolle (1-2)

Vitesse bewijst dit seizoen een ploeg te zijn om rekening mee te houden voor het kampioenschap in de Eredivisie. De Arnhemmers wonnen gisteren in Zwolle met 1-2. Een overwinning die in de laatste minuten werd veilig gesteld. PEC Zwolle bleef zwaar teleurgesteld achter, want de hoop op, en de beloning van minimaal één punt was lange tijd aanwezig.

Het duel begon gisteravond in het IJsseldeltastadion zwak voor de thuisploeg. Na drie minuten wist de rappe aanvaller Atsu al het net te vinden (0-1). De Ghanees ontsnapte aan de Zwolse verdediging, die zeer matig stond opgesteld en kon fraai afronden achter PEC Zwolle-doelman Boer. Vervolgens herpakte PEC Zwolle zich prima en kwam niet veel later op 1-1, nadat Fernandez (foto, boven) kon wegdraaien in de Vitesse-defensie toen hij ietwat gelukkig de bal voor de voeten kreeg.

Wie in het eerste kwartier nog niet genoeg gezien had, kreeg ook nog een penalty voor Vitesse te zien, nadat Atsu werd gevloerd door linksback Van Hintum. Diederik Boer bewees als doelman andermaal zijn waarde voor PEC Zwolle en stopte de strafschop van Piazon vakkundig. Hierdoor bleef het 1-1 bij rust, al had Fernandez 1-op-1 met doelman Velthuizen de thuisploeg ook nog op voorsprong kunnen zetten. De doelman redde.

Na rust ging het duel gelijk op. En zat het venijn in de staart. Zowel aan Zwolse al Vitesse-zijde gingen enkele schoten en een kopbal (Broerse namens PEC Zwolle) net naast het doel. Linksback Van Aanholt besliste achter het duel door mee op te komen en te ontsnappen aan de aandacht van Bram van Polen en de rugdekking van Van Der Werff. Van Aanholt kon zo in balbezit komen, na een prima steekpass en schoof de bal beheerst in de lange hoek (1-2).

Volgende week zaterdag speelt PEC Zwolle uit tegen NAC Breda, aanvang 19.45u.

PEC Zwolle-Vitesse 1-2

3′ 0-1 Atsu
10′ 1-1 Fernandez
14′ Piazon (Vitesse) mist strafschop
90′ 1-2 Van Aanholt

Opstelling PEC Zwolle: Boer, Van Polen, Van der Werff, Broerse, Van Hintum, Klich, Mokotjo, Hiwat (63. Karagounis), Drost (83. Saymak), Thomas, Fernandez (73. Benson).

Foto’s: Johan Wolff