Na de transfers van Maikel van der Werff en Arsenio Valpoort (huurbasis), heeft PEC Zwolle opnieuw twee spelers aan de club weten te binden. Het gaat om de Pool Mateusz Klich en de IJslander Rúnar Már Sigurjónsson: ,,Na het vertrek van Joey van den Berg zijn we blij dat we de selectie in elke linie hebben kunnen versterken.”, aldus technisch directeur van PEC Zwolle Gerard Nijkamp.

Mateusz Klich
PEC Zwolle versterkt zich met de Pool Mateusz Klich. De 22-jarige middenvelder wordt de rest van het seizoen gehuurd van het Duitse VFL Wolfsburg, waar hij sinds de zomer onder contract staat. Hiervoor speelde hij drie seizoenen voor Cracovia Kraków.

Nijkamp geeft aan dat de verhuur van Klich tot stand is gekomen door het goede contact met Klaus Allofs, technisch directeur van VFL Wolfsburg, die in november van Werder Bremen overkwam: ,,Mateusz viel ons voor het eerst op tijdens het trainingskamp in Belek. In de oefenwedstrijd tussen VFL Wolfsburg en Werder Bremen maakte hij een goede indruk, waarna we hem zijn gaan volgen.”

Rúnar Már Sigurjónsson
Naast Klich neemt PEC Zwolle Rúnar Már Sigurjónsson per direct over van Valur uit IJsland. De 22-jarige speler tekent een contract tot het einde van het seizoen, met de optie om het contract met twee seizoenen te verlengen.

Sigurjónsson maakte eind 2012 zijn debuut voor de nationale ploeg van IJsland en scoorde in deze wedstrijd één keer. De middenvelder speelde 122 wedstrijden in competitieverband op IJslandse bodem en wist het net in deze wedstrijden 22 keer te vinden: ,,We hebben Rúnar Már goed gescout. Hij is een jonge speler met veel potentie. Hij krijgt in Zwolle de tijd om te acclimatiseren en zich te ontwikkelen binnen de selectie”, vertelt Nijkamp.