PEC Zwolle verslaat NEC en is kwartfinalist

PEC Zwolle heeft de kwartfinale van de KNVB beker bereikt door eerstedivisionist N.E.C. Nijmegen te verslaan. De bezoekers voetballen prima mee, maar doelpunten van Youness Mokhtar en Terell Ondaan zijn voldoende voor Zwolle om een plek bij de laatste acht veilig te stellen (2-0). 

Zwolle begon uitstekend en kreeg al binnen anderhalve minuut een uitgelezen mogelijkheid om de score te openen. N.E.C.’er Frank Sturing tikte Mokhtar aan, waarna scheidsrechter Kuipers een penalty gaf. Strafschoppen nemen op dinsdagavond bracht Zwolle weinig geluk. Bram van Polen miste vorige week dinsdag tegen AZ, vanavond had Erik Bakker geen geluk met zijn poging. Doelman Joris Delle keerde zijn inzet. ,,We moeten nog maar eens gaan praten”, lachte aanvoerder Van Polen.

Want na pogingen van Mustafa Saymak en Ondaan scoorde Mokhtar na twintig minuten. Hij kreeg de bal langs de N.E.C.-verdediging en schoot verwoestend raak (1-0). Niet veel later had Ondaan ook de 2-0 op zijn schoen. De spits verzuimde oog in oog met Delle om de doelman te passeren. N.E.C. voetbalde prima mee en kreeg via onder meer Zwolle-huurling Anass Achahbar een prima kans. Hij schoot op de vuisten van Diederik Boer. De Zwolse goalie redde halverwege de eerste helft ook de inzet van Kevin Jansen. ,,We begonnen goed, maar daarna had N.E.C. Nijmegen meer de bal. Al hebben we weinig weggeven”, vond Van Polen.

Na rust maakte Ondaan al snel aan alle onzekerheid een einde door de 2-0 binnen te glijden. De 10.124 fans in het MAC3PARK stadion hoopten op meer doelpunten, maar die kwamen er niet. Mokhtar schoot nog een keer in het zijnet, terwijl ook N.E.C. niet bij machte was om de wedstrijd nog om te keren. ,,Ik had wel wat meer tegenstand verwacht. We hebben dik verdiend gewonnen, terwijl het misschien wel 3-0 of 4-0 had moeten worden”, vertelde Van Polen.

Vrijdag wacht het laatste competitieduel van 2017, op bezoek bij ADO Den Haag. Het duel in Den Haag begint om 20.00 uur.

PEC Zwolle – N.E.C. Nijmegen 2-0 (1-0)

Tekst: www.peczwolle.nl / Foto’s: Johan Wolff