6 oktober 2012 Lees Meer →

PEC Zwolle verliest met duidelijke cijfers van Heracles Almelo

PEC Zwolle heeft met duidelijke cijfers verloren van Heracles Almelo. De ploeg van trainer Art Langeler blijkt de gehele wedstrijd een maatje te klein voor Heracles, dat met 0-3 zegeviert in Zwolle. Hierdoor wacht PEC Zwolle dit seizoen nog altijd op de eerste punten in een thuiswedstrijd. 

Zwolle was vooraf nog vol vertrouwen na de twee opeenvolgende zeges op bezoek bij Roda JC en Willem II. Maar al binnen het kwartier stond de ploeg uit Almelo zeven keer voor het Zwolse doel van Danny Wintjens. Het leverde slechts een treffer op van Samuel Armenteros, die met een bekeken schuiver in de verre hoek Wintjens verschalkte. In de minuten daarvoor had Rochdi Achenteh de bal al van de lijn gehaald en schoten Lerin Duarte en Everton respectievelijk naast en over. ,,We speelden achterin één op één in de beginfase, maar dat werkte niet. We hebben vervolgens van alles geprobeerd. Iets behoudender spelen, aanvallend wisselen. Maar Heracles was duidelijk de betere”, aldus trainer Langeler. Alleen in het laatste kwartier voor rust kon Zwolle aardig meekomen. Kansjes waren aan Youness Mokhtar en Rochdi Achenteh niet besteed.

Met het inbrengen van Furdjel Narsingh voor Joost Broerse hoopte PEC Zwolle in het tweede bedrijf de opgelopen schade te repareren. Veel haalde het niet uit, want Heracles bleef de betere en de gevaarlijkste ploeg. Toch duurde het tot de zeventigste minuut eer Heracles de beslissende 0-2 aantekende via Ninos Gouriye. ,,Er lukte niet veel”, baalde Achenteh. Dat in de slotfase Gouriye nog voor 0-3 zorgde was slechts voor de statistieken. ,,Dit is de beste ploeg die we tot nog toe tegen zijn gekomen. Ook beter dan Feyenoord, dus alle credits voor Heracles”, concludeerde Langeler. 

Over twee weken komt PEC Zwolle weer in actie voor de competitie. Zwolle gaat dan op zondagmiddag (16.30 uur) op bezoekl bij RKC Waalwijk.

SportSport