Zwolle – Gemiste penalty Bart van Hintum in blessuretijd bezorgt Arnhemmers nipte 0-1 zege in Zwolle.

De mensen in het IJsseldeltastadion staan al op de banken als Vitesse-spits Mike Havenaar de bal met de hand beroerd binnen zijn eigen strafschopgebied. Een strafschop en iedere PEC Zwolle-fan rekent zich stiekem al rijk. Bart van Hintum ontfermt zich over de penalty, maar schiet hard naast en over. Vitesse pakt hierdoor een 0-1 zege in Zwolle, waar de thuisploeg gezien het wedstrijdbeeld op meer gehoopt heeft.

Zwolle begon in dezelfde formatie als een week eerder en had het in de eerste tien minuten aardig lastig met Vitesse. De Arnhemmers kwamen regelmatig voor het doel van Leon ter Wielen, maar het was Bram van Polen die als eerste voor gevaar zorgde. Hij kopte de bal bijna in eigen doel. Uit de daaropvolgende corner moest Bart van Hintum de bal van de lijn halen. Al snel ging echter het Vitesse-gevaar liggen en kwam Zwolle tot kansjes. Zo volleyde Giovanni Gravenbeek over en testte Van Polen doelman Piet Velthuizen. Zijn inzet met links werd door de goalie echter gepareerd ,,We speelden vrij aardig”, vond aanvoerder Joey van den Berg. ,,We vallen alleen steeds aan de verkeerde kant van de score, dat is niet goed.”

Direct na rust kreeg Fred Benson een levensgrote kans om PEC Zwolle op voorsprong te schieten. Zijn inzet werd door doelman Velthuizen gekeerd. Vitesse was even daarvoor via invaller Mike Havenaar al gevaarlijk geweest. ,,Dat soort ballen moeten er eigenlijk wel in”, stelde Van den Berg. Vitesse was daarin scherper, want Renato Ibarra scoorde na iets meer dan een uur de openingstreffer. Vanaf rechts schoot hij door de benen van de uitkomende Ter Wielen. Het was het sein voor Zwolle om vol voor de gelijkmaker te gaan. Vooral via voormalig Vitesse-speler Wiljan Pluim werd Zwolle gevaarlijk, maar zijn inzetten troffen geen doel. In blessuretijd kreeg Zwolle de grootste mogelijkheid maar Van Hintum schoot de strafschop naast. ,,Normaal gaat die bal erin, dat is wat er mis is gegaan”, stelde de onfortuinlijke linksachter. Hierdoor bleef het 0-1.

Volgende week zaterdag komt PEC Zwolle weer in actie. FC Utrecht is dan in de Galgenwaard om 18.45 uur de tegenstander.