PEC Zwolle verliest uit bij Heracles Almelo

Het is PEC Zwolle niet gelukt om weer eens een overwinning te boeken buitenshuis. In Almelo bleek Heracles over negentig minuten spekkoper. Na de 2-1 overwinning eerder dit seizoen, gingen de Zwollenaren nu met dezelfde cijfers onderuit.  ,,Het was een wedstrijd die gelijk op ging. Veel heen en weer en op en neer. In de eerste helft hadden we er veel meer uit kunnen halen”, blikte John van ’t Schip terug.

De eerste helft was niet van hoogstaand niveau. Dat gold voor beide ploegen, die er in de kou het beste van probeerden te maken. De slechts negenduizend aanwezige supporters werden dan ook niet bepaald verwend. Het duurde ruim twinitg minuten totdat er enige opwinding ontstond. In een tijdsbestek van vier minuten kreeg zowel het team van trainer/coach John Stegeman, als dat van collega Van ’t Schip de kans om de score te openen. Allereerst was daar Bradley Kuwas, die zich vrijspeelde en de bal boven Diederik Boer op de lat mikte. Aan de overkant kon Younes Namli uithalen, maar diens schot zeilde rakelings naast. Een door Vincent Vermeij getrapte hoekschop werd even later door Boer op de lat getikt. Waar een brilstand halverwege aanstaande leek, kwam de thuisploeg dan toch tot scoren. Kristoffer Peterson wist bij de tweede paal een voorzet koppend tot doelpunt te promoveren.

Het begin van de tweede helft was hoopgevend voor de Blauwvingers, al moest Boer eerst optreden toen Kuwas vrij uithaalde. Al na vier minuten was het Piotr Parzyszek, die de voorkeur kreeg boven Wouter Marinus, die zijn prima week – midweeks scoorde de aanvaller ook al tweemaal tegen Jong FC Twente – een goed vervolg gaf. Younes Namli speelde de spits vrij, die in één keer uithaalde. De 1-1 gaf PEC Zwolle moed om door te gaan en via Youness Mokhtar en Mustafa Saymak leken op weg naar een tweede Zwolse treffer. Uit een spaarzame aanval van Heracles was het echter Vermeij die scoorde en daarmee de stand op 2-1 bracht. Met Ruben Ligeon, Terell Ondaan en Queensy Menig probeerde Van ’t Schip de gelijkmaker te forceren. Kansen kwamen er wel, maar een doelpunt bleek teveel van het goede. Omdat ook Heracles Almelo de wedstrijd verzuimde in het slot te gooien, bleef het net als tegen Ajax spannend tot de laatste seconde. Ook nu eindigde de wedstrijd met een hoekschop voor Zwolle, waarbij Boer nog mee naar voren ging, maar een nieuwe gelijkmaker bleef andermaal uit.

Heracles Almelo-PEC Zwolle 2-1 (1-0)
42′ 1-0 Peterson
49′ 1-1 Parzyszek
62′ 2-1 Vermeij

Opstelling PEC Zwolle: Boer, Ehizibue (79. Ondaan), Freire (73. Ligeon), Sandler, Van Polen, Dekker, Saymak, Thomas, Namli, Parzyszek en Mokhtar (82. Menig)

Tekst: www.peczwolle.nl