Rini Coolen is de komende drie seizoenen de nieuwe hoofd jeugdopleiding van PEC Zwolle. De 46-jarige Coolen volgt Gert Peter de Gunst op, die vanaf volgend seizoen als assistent-trainer bij PEC Zwolle werkzaam is. Technisch directeur Gerard Nijkamp: ,,Rini Coolen heeft veel ervaring in het opleiden van spelers. We zijn heel blij dat we hem hebben kunnen binden aan PEC Zwolle.”

Coolen speelde in zijn actieve carrière als speler voor Heracles Almelo, AZ Alkmaar, De Graafschap en Go Ahead Eagles. Na zijn carrière als profvoetballer werkte Coolen enkele jaren in de jeugdopleiding van FC Twente. Na deze periode was hij werkzaam als hoofdtrainer bij FC Twente, AGOVV Apeldoorn, RBC Roosendaal en het Australische Adelaide United.

Nijkamp: ,,Wij zijn zeer tevreden over de ontwikkeling die de jeugdopleiding de afgelopen seizoenen heeft doorgemaakt. Volgend seizoen willen we verder investeren in de jeugdopleiding. Ik denk dat Rini Coolen de jeugdopleiding van PEC Zwolle samen met zijn staf naar een hoger niveau kan tillen.”

Coolen kijkt uit naar zijn nieuwe functie: ,,Na mijn tijd in Australië stond ik open voor de functie van hoofd jeugdopleiding bij een club met ambitie. Ik heb PEC Zwolle de afgelopen seizoenen gevolgd en vind dat de club een goede ontwikkeling doormaakt. In het gesprek met Gerard Nijkamp en Adriaan Visser werd aangegeven dat de jeugd de komende jaren een belangrijke rol gaat spelen binnen PEC Zwolle. Dat verhaal sprak me enorm aan.”