PEC Zwolle-trainer Stam naar Feyenoord

Komende zomer maakt Jaap Stam de overstap naar Feyenoord. Onder de 46-jarige oefenmeester, die sinds januari 2019 voor de groep staat, speelden de Blauwvingers tot op heden zes competitieduels. Daarvan werden er drie gewonnen, één gelijkgespeeld en twee verloren.

Jaap Stam over zijn voortijdige vertrek uit Overijssel: ,,Het voelt dubbel om PEC Zwolle nu alweer achter mij te laten. Ik heb het hier ontzettend naar mijn zin en kan werken met fijne en kundige mensen. Ook de support van de achterban bij zowel de thuis- als uitwedstrijden is hartverwarmend. Waarom ik dan toch alweer vertrek, heeft te maken met mijn ambitie. Ik wil als trainer zo hoog mogelijk op de ladder klimmen. Zo vaak krijg je niet de kans om bij een top drie club in Nederland aan de slag te gaan, dus als die mogelijkheid zich aandient hap je toe. Wel wil ik benadrukken dat deze beslissing verder niets aan mijn motivatie afdoet, om de komende periode alles op alles te zetten voor PEC Zwolle. Er breken cruciale weken aan voor de club, waarin wij ons volle bak inzetten voor directe handhaving in de Eredivisie.”

Voorzitter Adriaan Visser: ,,Bij de club zijn we positief gestemd dat Jaap ons afgelopen winter heeft geholpen door de handschoen op te pakken. Jaap heeft daarbij veel indruk gemaakt op een ieder binnen de club en de wijze waarop hij daar invulling aan heeft gegeven. De eerste uitslagen waren overweldigend met daarna enkele resultaten waar we niet op hoopten, maar we hebben er alle vertrouwen in dat Jaap, zijn staf en de spelers ons voor het degradatiespook gaan behoeden. De club gaat per direct hard aan de slag om een geschikte opvolger voor de trainersfunctie te vinden.”

Foto: OrangePictures