PEC Zwolle tevreden met een punt terug uit Venlo

PEC Zwolle heeft een punt overgehouden aan het bezoek aan VVV-Venlo. De voor rust verkregen voorsprong via Kingsley Ehizibue (foto) wordt na rust onschadelijk gemaakt door een schitterend binnengeschoten vrije trap van Clint Leemans (1-1). ,,Gezien de kansen voor VVV in de tweede helft kan ik leven met een punt, maar we hebben het gevoel dat er meer in had gezeten”, vertelt trainer John van ’t Schip.

In een heerlijk zonnig Venlo bleek Zwolle in de eerste helft de betere partij. Ondanks dat het tempo, mede door het warme weer, wat laag lag, had de ploeg van trainer John van ’t Schip veelvuldig het initiatief. Toch was het VVV dat het eerste gevaar stichtte via een schot van Lennert Thy, dat gepakt kon worden door doelman Diederik Boer. Aan de andere kant waren Wouter Marinus, die de geblesseerde Younes Namli verving, en Ryan Thomas dicht bij een doelpunt. De pogingen van het duo gingen net naast het doel van keeper Lars Unnerstall. PEC Zwolle mocht verdediger Nils Röseler danken voor de openingstreffer. Hij wilde terugkoppen op keeper Unnerstall, maar gaf daardoor een hoekschop weg. Uit die hoekschop van Youness Mokhtar belandde de bal voor de voeten van Kingsley Ehizibue, die hem in het dak van het doel schoot: 0-1. ,,Voor rust hadden we de controle en wachten we goed op het moment om in te spelen. We speelden alleen te weinig kansen bij elkaar, dat is ht enige wat ik mijn ploeg kan verwijten”, vertelde Van ’t Schip.

Na rust had Zwolle het lastiger met de stugge thuisploeg. Pas na twintig minuten spelen was het invaller Stef Nijland met een schot op doel, maar dat was een eenvoudige prooi voor doelman Unnerstall. Aan de andere kant was het Clint Leemans die de gelijkmaker binnenschoot. Een fraaie vrije trap vanaf een meter of twintig was de jarige doelman Diederik Boer te machtig. In de slotfase moest Boer nog twee keer handelend optreden en redde oog in oog met invallers Kelechi Nwakali en Vito van Crooij. Daardoor eindigde het duel in een gelijkspel. Verdediger Dirk Marcellis kon er mee leven. ,,Positief is dat we hem niet verloren hebben. VVV is een goede ploeg en dat hebben ze laten zien.” Ook Van ’t Schip koesterde het punt. ,,Op basis van de eerste zeventig minuten had er alleen wel meer ingezeten.”

Volgende week zaterdag wacht weer een thuisduel in het MAC3PARK stadion. Dan wordt er om 19.45 uur afgetrapt tegen FC Groningen.

VVV-Venlo-PEC Zwolle 1-1 (0-1)
30′ 0-1 Ehizibue 0-1
69′ 1-1 Leemans 1-1

Opstelling PEC Zwolle: Boer, Ehizibue, Marcellis, Freire, Van Polen, Bakker, Saymak (83. Israelsson), Marinus (57. Ondaan), Thomas, Mokhtar, Parzyszek (57. Nijland)

Tekst: www.peczwolle.nl / Foto: Johan Wolff