PEC Zwolle Street League gaat van start!
De stad Zwolle is weer een mooi initiatief rijker: PEC Zwolle Street League. Op vrijdag 20 september geeft Rochdi Achenteh, speler en ambassadeur van dit project, het startsein voor de eerste straatvoetbalwedstrijden van PEC Zwolle Street League. Dit gaat hij doen om 17.00 uur aan de Hobbemastraat in Zwolle.
PEC Zwolle Street League probeert met deze wijkencompetitie jongeren aan te zetten tot sportiviteit, beweging en maatschappelijke betrokkenheid. De deelnemende teams kunnen extra punten verdienen door zich in te zetten voor hun eigen wijk. Iedere week vinden trainingen en wedstrijden plaats. De teams bestaan uit maximaal tien spelers en worden begeleid door een teambegeleider/coach. Naast de wedstrijden vinden buurtbijdrages en thema avonden plaats. PEC Zwolle organiseert deze competitie in samenwerking met SportService Zwolle, Travers Welzijn, Rabobank IJsseldelta en deltaWonen.
De start
Op vrijdag 20 september klinkt het officiële startsein van de competitie. Het team dat zich reeds in de eerste week van de competitie van zijn maatschappelijke kant laat zien wordt op 20 september extra in het zonnetje gezet. Ook krijgen de jongeren die avond om 19.00 uur een spetterende show met een speciale clinic van freestyle voetballer Tom Vegter. Om 20.30 uur vindt de gezamenlijke afsluiting plaats. Toeschouwers zijn van harte welkom bij de eerste speelronde van PEC Zwolle Street League op vrijdag 20 september.
PEC Zwolle is Meer dan Voetbal
Voetbal is meer dan een spelletje. De kracht van voetbal moet ingezet blijven worden voor de samenleving, daar zijn ze het bij PEC Zwolle wel over eens. De club laat zich goed zien op maatschappelijk gebied onder de noemer PEC Zwolle United en trekt hierin samen op met verschillende partners zoals het onderwijs en de gemeente. Projecten op het gebied van onderwijs, integratie, participatie en gezondheid zorgen voor de verbinding tussen verschillende doelgroepen en stimuleert mensen die het nodig hebben. Voetbal heeft een unieke kracht die ingezet moet blijven worden voor maatschappelijke activiteiten. Daar zie je ook dat de kracht van voetbal: het stadion, de club en bekende voetballers echt stimuleert en impact heeft op de deelnemers.