PEC Zwolle heeft een principe-overeenstemming bereikt met een groep van investeerders uit de regio Zwolle. Dit houdt in dat een relatief klein deel (20%) van de toekomstige transferinkomsten van de hoofdselectie verkocht worden voor een bedrag van €1.000.000,-. Dit zal plaatsvinden door het plaatsen van een twintigtal certificaten, ieder voor een bedrag van €50.000,-. Deze groep van investeerders zijn georganiseerd in een volledig van de club PEC Zwolle losstaande (juridische en organisatorische) entiteit: “Spelersfonds PEC Zwolle”. Dit betekent dat de club, zoals nu ook het geval is, volledig zelfstandig haar transferbeleid kan en zal blijven bepalen.
 
De kapitaalinjectie van €1.000.000,– zal ongetwijfeld leiden tot het verder financieel gezond maken van de club. Zoals onder andere het verminderen van de negatieve eigen vermogenpositie en het verbeteren van de liquiditeitspositie. Voornaamste doel is echter het verbeteren van de kwaliteit van de hoofdselectie van PEC Zwolle, als ook het verbeteren ten gunste van de voorwaarden van de afgesloten speler-contracten (looptijden, geen beperking in opbrengsten, enzovoort).

Naast dit voor de club unieke fonds (er komt geen verder fonds, dit is het), zijn op dit moment ook gesprekken gaande het huidige financieringsarrangement met de bank verder te optimaliseren.

Adriaan Visser, voorzitter van PEC Zwolle: ,,Dit pakket aan maatregelen, het spelersfonds en financieringsarrangement, maakt PEC Zwolle verder financieel gezond. Met alle stappen die de afgelopen periode in technisch en organisatorische zin zijn gezet, blijven we op koers PEC Zwolle uit te bouwen tot een duurzame middenmoter in de Eredivisie, maar ook om een duurzame partner te zijn voor allen woonachtig en werkzaam in de regio Zwolle.”

Bron: www.peczwolle.nl