PEC Zwolle krijgt Sparta Praag er net niet onder

Trots was men in Zwolle al en zal men ook blijven na het play-off Europa League thuisduel tegen Sparta Praag. In het eerste duel wist de ploeg van trainer Ron Jans, ondanks dat er ook meer inzat, tot een verdienstelijk gelijkspel te komen (1-1). Voor de return komende donderdag biedt dit in elk geval nog genoeg kansen!

PEC Zwolle speelde gisteravond goed en geconcentreerd. Het enige dat je de ploeg kunt verwijten is dat er ‘maar’ eenmaal werd gescoord. Ondanks al meerdere kansen in de openingsfase en een strafschop genomen door verdediger Van Der Werff bleef de eerste helft doelpuntloos. De Tsjechische doelman Bicik bleek meerdere malen een sta-in-de-weg. De sluitpost van de Tsjechische landskampioen stopte knap een strafschop die PEC Zwolle-aanvaller Necid had versierd.

De tweede helft kregen ook de Spartanen meerdere goede kansen, toch wist PEC Zwolle een kwartier voor tijd te vinden wat men al een tijdje zocht: de openingstreffer. Na een vlotlopende aanval was het Jody Lukoki die vlak voor doelman Bicik de bal in het dak van het doel kon schieten (1-0). Het IJsseldelta-stadion ontplofte, maar kon slechts van korte duur genieten. Krejci werd, vijf minuten na de treffer van Lukoki, door zijn teamgenoten bereikt en kon met een beetje geluk de bal achter Zwolle-doelman Boer krijgen (1-1).

Al met al had PEC Zwolle het Europese debuut met een (verdiende) overwinning kunnen beginnen. Toch bevestigde deze wedstrijd dat men zeker niet kansloos is volgende week in Praag.

Komende zondag speelt PEC Zwolle in de Eredivisie thuis tegen Vitesse, aanvang 12.30u.

PEC Zwolle-Sparta Praag 1-1 (0-0)

77′ 1-0 Lukoki
82′ 1-1 Krejci

Bijzonderheid: 21′ Maikel vd Werff (PEC Zwolle) mist een strafschop.

Opstelling PEC Zwolle: Boer, Van Polen, Sainsbury, Van der Werff, Van Hintum, Rienstra, Saymak, Ioannidis (46. Lukoki), Drost, Thomas (65. Nijland), Necid

Foto’s: Johan Wolff