PEC Zwolle geklopt door ‘groentje’ Sparta

PEC Zwolle beleefde zaterdagavond weinig plezier aan het eerste thuisduel van het seizoen. De ploeg van trainer Ron Jans werd geklopt door Sparta dat na zes jaar weer terug is in de Eredivisie. Keiharde cijfers tegen het ‘Eredivisie-groentje’ uit Rotterdam: 0-3.

De Rotterdammers onder leiding van trainer Alex Pastoor hadden hun zaakjes goed op orde. Alleen Ehizibue had namens de Zwollenaren een grote kans de thuisploeg op voorsprong te zetten. Verder gaf Sparta weinig kansen weg. Zelf benutte men één van de spaarzame kansen. Brogno gaf het laatste bekeken tikje vlak voor rust (0-1).

In de tweede helft was het nieuweling Achahbar die de beste kans kreeg op de gelijkmaker. Zijn poging werd echter gekeerd door Sparta-goalie Kortsmit. Niet veel later bracht Goodwin met bekeken schot, dat iets van richting veranderde, de beslissing in de wedstrijd (0-2). PEC Zwolle-doelman Van Der Hart was kansloos. In het slotakkoord wist Brogno zijn tweede goal van de avond te maken en voor een ruime overwinning te zorgen (0-3).

PEC Zwolle start met één punt uit twee duels. Aanstaande zaterdag speelt PEC Zwolle thuis tegen PSV. Aanvang 19.45u.

PEC Zwolle-Sparta 0-3 (0-1)
42′ 0-1 Brogno
58′ 0-2 Goodwin
87′ 0-3 Brogno

Opstelling PEC Zwolle: Van der Hart, Van Polen, Marcellis, Van de Pavert, Verdonk, Brama, Thomas (67′ Sandler), Ehizibue (63′ Nijland), Menig, Mokhtar (72′ Mastour), Achahbar

Foto’s: Johan Wolff