PEC Zwolle scoort financiële ‘voldoende’, GA Eagles een ‘goed’

De nieuwe categorie-indeling van clubs in het betaald voetbal is bekend. De licentiecommissie van de KNVB stelde de indeling samen op basis van de halfjaarcijfers 2015/’16 en dit is het tweede meetmoment van 2016.

Twaalf clubs scoren goed op basis van hun financiële huishouding en zitten in categorie 3. In vergelijking met het vorige meetmoment zit AZ nu ook in de hoogste categorie. Veertien clubs bevinden zich in categorie 2. Voor ADO Den Haag en PEC Zwolle betekent hun aanwezigheid in de tweede categorie ‘promotie’ uit de laagste categorie. In categorie 1 zitten acht clubs, twee clubs minder dan in het vorige meetmoment, en zij moeten actief werken aan financieel herstel.

Categorie 3: Ajax, Almere City, AZ, SC Cambuur, Excelsior, Feyenoord, Go Ahead Eagles, FC Groningen, sc Heerenveen, FC Oss, PSV en Willem II.

Categorie 2: ADO Den Haag, FC Dordrecht, FC Eindhoven, FC Emmen, Helmond Sport, Heracles Almelo, MVV Maastricht, NAC Breda, Sparta Rotterdam, Telstar, FC Utrecht, Vitesse, FC Volendam en PEC Zwolle.

Categorie 1: FC Den Bosch, De Graafschap, Fortuna Sittard, N.E.C., RKC Waalwijk*, Roda JC, FC Twente en VVV-Venlo.

* RKC Waalwijk blijft op basis van vangnetbepaling ingedeeld in categorie 1

Bron: www.knvb.nl