PEC Zwolle geeft deze kerst een stadion vol voetballen kado aan het goede doel. Dat heeft Arne Slot vanochtend live toegezegd in de ochtendshow van Mattie & Wietze op Q-music. Hiermee steunt de club vanuit haar maatschappelijke verantwoordelijkheid de Q-kerstkado actie van Q-music om mensen die het niet breed hebben een kerstkado te geven. Slot roept alle supporters op om tijdens de thuiswedstrijd PEC Zwolle – AZ op zaterdag 15 december een voetbal mee te nemen naar het stadion. De ballen worden voor de wedstrijd ingezameld en aan het goede doel gedoneerd.

“Niet iedereen heeft tijdens de feestdagen genoeg geld om kado’s te kopen. Ik vind het daarom een geweldig initiatief dat Q-music kerstkado’s inzamelt voor mensen die minder te besteden hebben. Ook vanuit de club zetten wij ons in voor verschillende maatschappelijke activiteiten onder de vlag PEC Zwolle United. Toen Mattie & Wietze mij vanochtend vroegen of PEC Zwolle een steentje wil bijdragen aan de actie, aarzelde ik dan ook geen moment. Ik wil bij deze alle supporters van PEC Zwolle en AZ oproepen om op 15 december een nieuwe voetbal mee te nemen naar het stadion. Want PEC Zwolle is meer dan voetbal en op deze manier kunnen wij deze kerst een heleboel kinderen blij maken!”, zegt Arne Slot.

Dj’s halen ballen van het veld
Op zaterdag 15 december worden alle supporters voor de wedstrijd, opgeroepen om hun voetbal op het veld te gooien. Q-music dj’s Mattie & Wietze komen naar Zwolle om de ballen persoonlijk van het veld te halen. Alle ballen komen daarna terecht bij onder andere de Voedselbank. Zij zorgen ervoor dat mensen deze kerst naast een voedselpakket, ook een kerstkado krijgen.

Q-kerstkado actie
Q-music zamelt voor het tweede jaar kerstkado’s in voor mensen die het niet breed hebben met de Q-kerstkado actie. De actie ontstond vorig jaar toen een luisteraar een dubbel Sinterklaaskado wilde doneren aan mensen die geen geld hebben om een kerstkado te kopen. Dit sympathieke gebaar groeide snel uit tot een landelijke actie waarbij luisteraars maar liefst 15.000 kado’s doneerden. Dit jaar roept Q-music Nederlanders opnieuw op om kado’s te schenken. De kerstkado’s worden verzameld onder De Grootste Kerstboom Ter Wereld: de zendmast in IJsselstein. De inzamelingsactie zal symbolisch worden afgesloten op donderdagavond 20 december. De daaropvolgende dagen worden de verzamelde kerstkado’s verspreid via diverse goede doelen en krijgen zo een plek onder de kerstboom bij duizenden gezinnen thuis.

PEC Zwolle is Meer dan Voetbal
Voetbal is meer dan een spelletje. De kracht van voetbal moet ingezet blijven worden voor de samenleving, daar zijn wij het bij PEC Zwolle wel over eens. De club laat zich goed zien op maatschappelijk gebied en trekt hierin samen op met verschillende partners zoals het onderwijs en SportService Zwolle. Projecten op het gebied van onderwijs, integratie, participatie en gezondheid zorgen voor de verbinding tussen verschillende doelgroepen en stimuleert mensen die het nodig hebben. Voetbal heeft een unieke kracht die ingezet moet blijven worden voor maatschappelijke activiteiten. Daar zie je ook dat de kracht van voetbal: het stadion, de club en bekende voetballers echt stimuleert en impact heeft op de deelnemers.

Hier het radio fragment