PEC Zwolle mag niet mopperen (3-1)

PEC Zwolle pakt in twee weken tijd belangrijke punten in de Eredivisie. Na de overwinning van vorige week uit tegen NAC Breda. Wisten de Zwollenaren vanavond in eigen huis Roda JC te verslaan. Cruciaal moment in de wedstrijd was de gegeven strafschop in de 76e minuut. PEC Zwolle kreeg een makkelijk gegeven strafschop van scheidsrechter Kuipers en kon zo een beter lijkend Roda JC van zich afhouden (3-1).

In de eerste helft vielen er spaarzame kansen te noteren voor beide ploegen. Logischerwijs gingen beide ploegen behoudend het veld in, omdat de belangen nogal groot waren. Zowel PEC Zwolle als Roda JC willen weg uit de gevarenzone onderin de Eredivisie. Uiteindelijk was het Ryan Thomas (foto boven) die in de eerste helft voor opwinding zorgde in het IJsseldeltastadion. De kleine Nieuw-Zeelander was attent bij een rommelige situatie en zag de bal pardoes voor zijn voeten komen. Thomas schoof de bal beheerst achter Roda JC-doelman Kurto (1-0).

Na rust pakte Roda JC het initiatief en drukte PEC Zwolle ver terug. Bij vlagen prima positiespel van de Limburgers leverde uiteindelijk weinig schietkansen op. Toch wist aanvaller Guus Hupperts na een uur spelen aan de Zwolse defensie te ontsnappen, waarmee hij medespeler Donald kon bedienen. De ex-Ajacied hoefde de bal alleen nog in het lege doel te schuiven (1-1). Overigens raakte de ingevallen Darryl Lachman voorafgaand aan deze Roda JC-goal geblesseerd en moest het veld weer verlaten.

Een kwartier voor tijd werd de thuisploeg door scheidsrechter Kuipers in het zadel geholpen. Roda JC-verdediger Biemans blokte doelpuntenmaker Thomas uit, zodat zijn doelman Kurto de bal simpel kon vangen. Tot verbazing van velen wees Kuipers echter naar de stip: strafschop. Fernandez wist wel raad met dit buitenkansje en schoot simpel raak (2-1). Vervolgens kwam PEC Zwolle nog in de problemen na een paar gevaarlijke corners van Roda JC. Gescoord werd er echter aan de andere kant. Fred Benson kreeg na tweemaal schieten op het doel van Kurto de bal voor de voeten en maakte aan alle onzekerheid een einde (3-1).

Een belangrijke overwinning voor de ploeg van trainer Ron Jans, die hiermee met 28 punten weer in het linkerrijtje staan.

Aanstaande donderdag speelt PEC Zwolle de volgende wedstrijd. Om 18.45u speelt men in en tegen Utrecht.

PEC Zwolle-Roda JC 3-1

19′ 1-0 Thomas
62′ 1-1 Donald
77′ 2-1 Fernandez (pen)
90+3′ 3-1 Benson

Opstelling PEC Zwolle: Boer, Van Polen, Van der Werff (46. Lachman) (67. Gravenbeek), Broerse, Van Hintum, Mokotjo, Klich, Thomas, Saymak (73. Benson), Karagounis, Fernandez.

Foto’s: Johan Wolff