PEC Zwolle reist zelden met punten terug uit Arnhem

PEC Zwolle gaat zondagmorgen op pad, als koploper van de Eredivisie, richting Arnhem. De geschiedenis leert dat PEC Zwolle in Arnhem zelden met punten in de bus terugkeert naar Overijssel. Van de vijf ontmoetingen in de Eredivisie verloren de Zwollenaren er vier en speelde men eenmaal gelijk.

Vorig seizoen ging PEC Zwolle met 2-1 onderuit in de Gelredome. Mogelijk heeft het aanstaande zondag meer kans van slagen. Bij de club uit Arnhem werd aanvaller Reis sinds dinsdag uit de selectie gezet. Volgens Vitesse-trainer Bosz omdat de Braziliaan het eigen belang boven teambelang zou stellen. Verder mag Vitesse geen beroep doen op Chanturia die nog een schorsing uitzit na zijn ‘uitleenperiode’ in Rusland.

Bij PEC Zwolle ontbreken Drost, Reniers en doelman Boer allen vanwege nog onvoldoende herstelde liesklachten. Ook Narsingh is nog niet wedstrijdfit.

Alleen in de editie van seizoen ’79/’80 wist PEC Zwolle na een 0-0 met één punt weg te komen van, destijds nog, Monnikenhuizen. Wat wordt het zondag?

Zondag 22 september, Vitesse-PEC Zwolle (aanvang 12.30u).