PEC Zwolle: Reijnders tekent bij, vijf contracten opgezegd

Vrijdag heeft Eliano Reijnders zijn handtekening gezet onder een driejarige verbintenis met PEC Zwolle. De 17-jarige middenvelder, op dit moment actief in de O19 van de club, speelde onlangs al mee in het oefenduel van Jong PEC Zwolle met Jong De Graafschap en is vanaf 2015 actief in de voetbalacademie van de club. 

Eliano Reijnders: ,,Ik ben hartstikke blij om hier bij PEC Zwolle mijn eerste profcontract te tekenen. De club voelt vertrouwd en ik heb zin om mij verder te ontwikkelen. Mijn doel daarbij is om dit seizoen van waarde te zijn voor de O19 en om zo snel mogelijk aan te sluiten bij het eerste elftal.”

Gerard Nijkamp, technisch directeur PEC Zwolle: ,,Na Sepp van den Berg stroomt er nu wederom een ‘high potential’ vanuit onze voetbalacademie door. Dat is een hartstikke mooie en goede ontwikkeling. Voor Eliano zelf, maar ook zeker voor PEC Zwolle. Het toont eens te meer aan dat onze voetbalacademie van grote waarde is. Met Eliano verbinden we een dynamische en technisch begaafde middenvelder aan onze club, die zeker ook gezien zijn jonge leeftijd, de ruimte krijgt zich verder te ontwikkelen.”

 

 

PEC Zwolle zegt vijf contracten formeel op
PEC Zwolle heeft aan vijf spelers kenbaar gemaakt dat hun contracten aan het einde van het lopende seizoen formeel worden opgezegd. Het gaat om de verbintenissen van Stef Nijland, Sander van Looy, Thanasis Karagounis, Queensy Menig en Mike Hauptmeijer.

De aflopende contracten van Nijland, Van Looy en Karagounis zijn formeel opgezegd. Datzelfde geldt voor de overeenkomst met Queensy Menig, die tot de zomer van het Franse FC Nantes wordt gehuurd. Ook het contract van derde doelman Mike Hauptmeijer zal formeel worden opgezegd, maar de club gaat met de keeper, die dit seizoen uit bij PSV zijn debuut maakte, in gesprek over een hernieuwde samenwerking.

Al bekend was dat Mustafa Saymak en Youness Mokhtar na dit seizoen uit hun contract lopen. Verdediger Josef Kvída, die dit seizoen op huurbasis uitkomt voor Almere City FC, zal nog één jaar langer op de loonlijst blijven staan. PEC Zwolle voldoet hiermee aan de verplichting om alle tussentijds verlengde verbintenissen die aflopend zijn voor 1 april op te zeggen. Wel kan de club daarna besluiten om een speler alsnog een nieuw contract aan te bieden. Daarbij moet de kanttekening worden geplaatst dat vanaf dat moment spelers wel vrij zijn om onderhandelingen te starten met andere clubs.