PEC Zwolle pakt slechts een puntje tegen Excelsior

Het thuisduel met Excelsior lijkt voor PEC Zwolle ruim vijftig minuten lang een prima avond te worden. Zeker dankzij de wonderschone treffer van Youness Mokhtar. Een strafschop, door Mike van Duinen benut, dompelt PEC Zwolle echter in rouw. Met het gelijkspel blijft de strijd om een plek in de play-offs om Europees voetbal spannend.

PEC Zwolle begon prima aan het duel met Excelsior, een concurrent in de strijd om een plek in de play-offs om Europees voetbal. De bezoekers uit Rotterdam werden snel vastgezet en dat leverde een aantal prima mogelijkheden op. Youness Mokhtar en Mustafa Saymak vonden doelman Ögmundur Kristinsson op hun weg. Mokhtar slaagde er na ruim een kwartier spelen wel in om de Excelsior-sluitpost te verschalken. En hoe. Vanaf de rand van het strafschopgebied krulde hij de bal schitterend in de verre hoek. Ook in het restant van die eerste helft bleef Zwolle de bovenliggende partij. Onder meer Piotr Parzyszek had nog een grote kans op 2-0, maar zijn kopbal werd gekeerd door Kristinsson. De bezoekers uit het Rotterdamse Kralingen kregen via Ali Messaoud nog een enorme kans toen het nog 0-0 stand, maar hij schoof de bal naast het doel van doelman Diederik Boer.

Parzyszek was vlak na rust heel dichtbij de 2-0. De poging van de Poolse spits verdween maar net naast het doel. Niet lang daarna kreeg Excelsior een strafschop, na een overtreding van Kingsley Ehizibue op Levi Garcia. Mike van Duinen benutte het buitenkansje: 1-1. Na die gelijkmaker kwam Excelsior beter in de wedstrijd en werd het duel meer open. Levi Garcia schoot maar net voorlangs, terwijl Mokhtar aan de andere kant op doelman Kristinsson stuitte. Een kwartier voor tijd kreeg invaller Terrel Ondaan een aardige mogelijkheid na een afgeslagen hoekschop, zijn volley ging echter over het doel. Ook de bezoekers waren nog akelig dichtbij de 1-2, maar Stanley Elbers stuitte op Sepp van den Berg en doelman Boer. Direct gevolgd door een grote kopkans voor Ryan Thomas, die gekeerd werd door Kristinsson. Het bleef daardoor spannend tot het einde. Een winnaar leverde het duel echter niet meer op.

Dinsdag wacht het treffen met FC Twente in Enschede. De aftrap is om 18.30 uur.

PEC Zwolle – Excelsior 1-1 (1-0)

Bron: www.peczwolle.nl