Utrecht / Zwolle – PEC Zwolle heeft zaterdagavond de uitwedstrijd bij FC Utrecht gelijkgespeeld. De uitslag werd een verdienstelijke 1-1. Zwolle kon Utrecht al snel goed bijbenen. Het spel was daarbij aan beide kanten zeer matig. Er waren weinig kansen. Vlak voor de rust speelde keeper Ter Wielen zijn verdediger Van den Berg niet nauwkeurig aan waardoor deze de bal niet afdoende kon verwerken. Een zwakke terugspeelbal was het vervolg. Utrechter Duplan maakte gebruik van het misverstand en scoorde de 1-0.

Na de thee maakte de nieuwe aanvaller Youness Mokhtar zijn debuut voor PEC Zwolle. Hij kwam voor Reniers in het veld. Het veldspel werd in de tweede helft wat beter. Mokhtar liet zien kwaliteit te hebben, door balvast te zijn en acties te tonen. Het hielp Zwolle vooruit! Utrecht kreeg een paar kleine kansen, maar Zwolle kwam in de 83e minuut op gelijke hoogte nadat Lachman een corner van Achenteh binnen de lijnen kopte. De ingevallen Saymak vuurde kort daarna nog een gevaarlijk afstandschot op de keeper van Utrecht af. Van der Gun kon vlak voor tijd Utrecht nog op voorsprong brengen, maar de aanvaller faalde. De 1-1 bleef op het scorebord staan, en dat betekende voor het fel strijdende PEC Zwolle, dat zeker niet de mindere was van FC Utrecht, een verdiend punt mee terug in de bus naar Zwolle. Na 3 wedstrijden in de Eredivisie heeft Zwolle nu twee punten.

Corners blijken dit seizoen een geheim wapen van PEC Zwolle. Waar in Kerkrade Joost Broerse een ingestudeerde variant promoveert tot treffer, is het in Utrecht de beurt aan Darryl Lachman. Het levert PEC Zwolle een punt op in en tegen FC Utrecht (1-1). ,,Dit is de derde wedstrijd op rij waarin meer had gezeten”, stelt Rochdi Achenteh toch enigszins kritisch na het tweede punt van deze competitie.

In Utrecht moest Giovanni Gravenbeek vlak voor de wedstrijd afhaken vanwege hamstringklachten. Hij werd in de basiself vervangen door Ronnie Reniers. Het was Utrecht dat een aardige mogelijkheid kreeg in het begin van de wedstrijd, een omhaal van Mark van de Maarel ging ruim naast. PEC kwam niet verder dan schotjes van Joost Broerse en Achenteh. Daar bleef het in een tamme eerste helft bij, tot vlak voor rust. Het rondspelen achterin betekende een opeenstapeling van foutjes. De bal belandde uiteindelijk tussen Joey van den Berg en Leon ter Wielen, waardoor laatstgenoemde de bal half aanwerkte tegen Edouard Duplan. Die kon vervolgens scoren in het lege doel. ,,Zo’n bal moet eigenlijk in vak B ergens terechtkomen”, vertelde Achenteh. ,,Dit mag niet gebeuren, knullig. Dit kan voor een wedstrijd bepalend zijn”, vond trainer Art Langeler.

Na rust moest PEC Zwolle dan ook op zoek naar de gelijkmaker. Mede door de inbreng van nieuweling Youness Mokhtar, deze week overgekomen van PSV, werd Zwolle wat dreigender. Hij schoot een bal voorlangs, maar echt heel gevaarlijk werd de ploeg van Langeler niet. Tot de corner van Achenteh. ,,Bart was moe, dus ik mocht het een keer nemen. We trainen er al een hele tijd op, dus lekker dat het nu al de tweede keer is in drie wedstrijden.” Lachman profiteerde ervan. Er had misschien nog wel meer ingezeten, maar kansjes voor Mokhtar en invaller Mustafa Saymak werden niet benut. ,,Voetballend zijn we absoluut niet de mindere. We moeten alleen eraan wennen dat dit niet de Jupiler League is, waarin je heel veel kansen krijgt”, stelde Achenteh.

bron: Weblog Zwolle