PEC Zwolle pakt de draad weer op tegen Heerenveen

PEC Zwolle heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd om een plek in de play-offs. In het koude, maar sfeervolle, MAC3PARK stadion verslaat de formatie van trainer John van ’t Schip sc Heerenveen met 3-2. Zeker in de eerste helft laat Zwolle bij vlagen uitstekend voetbal zien.

Met Diederik Boer, Mustafa Saymak en Ryan Thomas terug in de ploeg speelde Zwolle een prima eerste helft. Het leverde zeker in het eerste half uur een handvol prima mogelijkheden op. Younes Namli zag zijn schot over het Heerenveen-doel zeilen, terwijl ook Youness Mokhtar het doel aardig onder vuur nam. Het leverde geen doelpunt op, totdat Mokhtar de bal in minuut 23 voor het doel slingerde. Wouter Marinus, van nature middenvelder maar opgesteld als spits, kopte de bal aardig binnen. Niet veel later viel er andermaal een mooi doelpunt. Mokhtar was opnieuw de aangever, hij zette Namli vrij voor doelman Hansen. De aanvaller omspeelde de keeper en schoot de bal in het lege doel: 2-0.

De bezoekers waren op dat moment nauwelijks in staat om iets te creëren. Alleen in de slotminuut moest Diederik Boer zich strekken op een poging van Pelle van Amersfoort. ,,We speelden prima in die eerste helft”, vond doelman Boer. ,,Natuurlijk mooi als je het zo kan laten. Het was belangrijk om te laten zien dat de afgelopen wedstrijden niet echt des Zwolle waren”, vertelde Namli, die tegen zijn oude ploeg speelde.

In de tweede helft was het spel van Zwolle minder verzorgd. Heerenveen zette meer druk naar voren, waardoor de thuisploeg minder uitgespeelde kansen kreeg. Daardoor kon Heerenveen de wedstrijd ook weer spannend maken via rechtsback Denzel Dumfries. Gelukkig voor Zwolle werd de marge al snel weer opgebouwd tot twee. Mustafa Saymak kon de bal in de korte hoek plaatsen, nadat Mokhtar nog op doelman Hansen stuitte. Toch gaven de Friezen opnieuw niet op, via Reza Ghoochannejhad scoorden de bezoekers opnieuw. Spannend werd het daarna nog in de slotfase, maar mede dankzij de steun van de thuisploeg.

Zaterdag gaat PEC Zwolle op bezoek bij FC Utrecht. Er wordt in de Domstad om 18.30 uur afgetrapt.

PEC Zwolle-sc Heerenveen 3-2 (2-0)
23′ Marinus 1-0
28′ Namli 2-0
69′ Dumfries 2-1
73′ Saymak 3-1
80′ Ghoochannejhad 3-2

Opstelling PEC Zwolle:
PEC Zwolle: Boer, Ehizibue, Marcellis, Sandler, Freire, Dekker, Saymak (90. Bakker), Thomas, Namli, Marinus (74. Menig), Mokhtar

Tekst: www.peczwolle.nl