PEC Zwolle opnieuw in beker-extase na winst in Leeuwarden

Bekerwinnaar PEC Zwolle plaatste zich vanavond voor de halve finale van het bekertoernooi. Een zenuwslopende wedstrijd in Leeuwarden bracht een 2-3 winst na verlenging en een mogelijk vervolg aan een nieuwe editie van ’the road to the Kuip’.

Na afloop waren beide trainers het eens over de voetballend betere ploeg van deze bekeravond: Cambuur. De thuisploeg had in de beginfase van het duel alle pech dat men niet op een voorsprong kwam. Het was PEC Zwolle dat tegen de verhouding in op 0-1 kwam. Thomas Lam knikte simpel raak uit een corner (0-1). Het was meerdere keren deze avond aan PEC Zwolle-doelman Hahn te danken dat de Friezen niet konden juichen, daar waar men al dacht aan een doelpunt.

Na rust zette Ryan Thomas zijn ploeg direct op het goede spoor richting de halve finale. De Nieuw-Zeelander draaide simpel weg en wist Cambuur-doelman Zeinstra vanaf rand zestien meter te passeren (0-2).

Een antwoord liet echter niet lang op zich wachten. Cambuur-spits Ogbeche kopte een lange bal van achteruit door. Ex-PEC Zwolle speler Furdjel Narsingh was vervolgens Van Hintum te snel af en schoot simpel raak (1-2). Extra pijnlijk was de 2-2, opnieuw van Narsingh, die niet veel later volgde. Hij passeerde met een hard schot doelman Hahn in de korte hoek.

Met pijn en moeite wisten de Zwollenaren vervolgens de verlenging te halen. Veel schoten, ook later in de eerste helft van de verlenging hadden voor de thuisploeg een beter lot verdiend. Matchwinner werd uiteindelijk een ex-speler van Cambuur: Jody Lukoki. De rappe rechtsbuiten vond in de 108e minuut met zijn uithaal het net achter Zeinstra. PEC Zwolle kreeg met hangen en wurgen het ticket naar de halve finale!

FC Twente plaatste zich vanavond ook voor de halve finale door met 3-0 thuis te winnen van AZ. Morgen worden nog de duels Roda JC-Excelsior en FC Groningen-Vitesse gespeeld in het bekertoernooi.

Cambuur-PEC Zwolle 2-3 (0-1)

24′ 0-1 Lam
50′ 0-2 Thomas
55′ 1-2 Narsingh
60′ 2-2 Narsingh
108′ 2-3 Lukoki

Opstelling PEC Zwolle: Hahn, Van Polen, Lam, Van der Werff, Van Hintum, Rienstra, Drost (112′ Bjelica), Brama, Lukoki, Becker (83′ Ferfelis), Thomas (105′ Moro).

Foto: OrangePictures