PEC Zwolle opent met een prima overwinning op Roda JC

Met zes doelpunten is PEC Zwolle’s openingswedstrijd van het seizoen 2017-2018 allesbehalve saai te noemen. Na een wat moeizame eerste helft, gooit de ploeg van trainer John van ’t Schip na rust alle ballast van zich af. Dankzij doelpunten van Dirk Marcellis, Adil Auassar (eigen doelpunt), Mustafa Saymak en Bram van Polen winnen de Zwollenaren van Roda JC Kerkrade (4-2). ,,Het was niet altijd goed en het ging niet makkelijk, maar de overwinning is binnen”, glundert verdediger Marcellis.

Met de oude bekenden Diederik Boer en Erik Bakker in de basis, naast nieuwelingen Younes Namli en Piotr Parzyszek, begon PEC Zwolle aardig aan het duel met Roda JC Kerkrade. Een schotje van Saymak ging over. Parzyszek legde niet veel later de bal klaar voor de middenvelder, maar zijn hakbal werd nog gekeerd door een verdediger van de Limburgers. De bezoekers lieten zich in aanvallend opzicht ook gelden, mede omdat de Zwolse opbouw af en toe haperde. Jorn Vancamp profiteerde na tien minuten bijna van zo’n slordigheid, maar toen kon Diederik Boer nog redding brengen. Halverwege de eerste helft was het wel raak voor de ploeg van trainer Robert Molenaar. Saymak kaatste verkeerd terug, waarna Simon Gustafson eenvoudig de bal in de verre hoek kon schieten: 0-1. Een tegenvaller, die het Zwolse spel ook geen goed deed. Toch kwam vlak voor rust de gelijkmaker op de borden. Uit een hoekschop scoorde Dirk Marcellis koppend, een treffer die enthousiast werd begroet door de aanhang in het MAC3PARK stadion. Boer was logischerwijs ook blij met die gelijkmaker. ,,De 1-1- viel op een geweldig moment, want toen konden we gelijk in de rust orde op zaken stellen.”

Die gelijkmaker deed het spel van PEC Zwolle goed. Want na rust lieten de Zwollenaren vrij aardig voetbal zien. Het resulteerde al snel in de 2-1. Een voorzet van linksback Bram van Polen werd door Roda JC Kerkrade-invaller Adil Auassar in zijn eigen doel gewerkt. Het doelpunt was een opsteker, maar toch kwam de Kerkraadse ploeg terug in de wedstrijd. Uit een counter versierde Mikhail Rosheuvel een strafschop, die door Gustafson koeltjes werd binnengeschoten. Het was het sein voor de mannen van Van ’t Schip om nog meer de aanval te zoeken. Een listige bal achter de Roda-defensie leverde vervolgens de bevrijdende 3-2 op. Saymak was eerder bij die steekpass dan doelman Hidde Jurjus en zijn lob bezorgde Zwolle opnieuw de voorsprong. Nadat niet veel later Van Polen ook zijn doelpunt meepikte, was het duel wel gespeeld.

Volgende week zondag gaat PEC Zwolle op bezoek in Rotterdam. Om 16.45 uur wordt er op Het Kasteel afgetrapt tegen Sparta Rotterdam.

PEC Zwolle-Roda JC 4-2
22′ 0-1 Gustafson
45′ 1-1 Marcellis
53′ 2-1 Auassar e.d.
62′ 2-2 Gustafson pen.
66′ 3-2 Saymak
74′ 4-2 Van Polen

Opstelling PEC Zwolle:  Boer, Ehizibue, Marcellis, Sandler, Van Polen, Saymak (90+1. Israelsson), Bakker (90+1. Reijnders), Thomas, Namli, Parzyszek (76. Nijland), Mokhtar

Bron: www.peczwolle.nl / Foto’s: Johan Wolff