PEC Zwolle: Open dag en afscheidsduel Joost Broerse

Het was een drukte van belang zaterdagmiddag voor het IJsseldelta stadion. Om 13:00 uur openden de poorten van het stadion zich, waarna het terrein al snel vol stroomde met supporters, jong en oud. Binnen was onder meer een rondleiding langs de kleedkamers, de mixed zone en kon er plaats worden genomen in de dug-out. Ook om het stadion was er genoeg te beleven. Zo kon de spelersbus van binnen worden bekeken en konden de nodige handtekeningen worden gescoord bij de spelers en staf.

Om 16:00 uur startte de spelerspresentatie van de voorlopige selectie waar ook nieuwkomers Josef Kvída en Lars Veldwijk aan het publiek werden gepresenteerd. Tevens gingen de handen op elkaar voor Thanasis Karagounis. De Griek raakte vorig seizoen uit de roulatie door een kruisbandblessure, maar dit seizoen is de aanvallende middenvelder weer van de partij.

De middag werd afgesloten met de afscheidswedstrijd van Joost Broerse. Hierin nam een door Broerse zelf samengesteld team met oud-ploeggenoten als Martin Drent, Leen van Steensel, Cedric van der Gun, Melchior Schoenmakers en familieleden het op tegen het zogeheten PEC Zwolle 2012 – 2015. Dit team bestond uit spelers die in de afgelopen jaren actief waren in het IJsseldelta stadion. Onder hen onder meer Diederik Boer, Arne Slot, Denni Avdic, Youness Mokhtar en voormalig assistent-trainer Jaap Stam. De teams werden van tactiek voorzien door Art Langeler (FC Broerse) en Ron Jans (PEC Zwolle). Samen met zijn oudste dochtertje Isabella, nam Broerse rond kwart over vijf de aftrap.

Zijn FC Broerse had het van begin af aan moeilijk. Voor rust nam PEC Zwolle een 0-2 voorsprong via Mustafa Saymak en Slot. In de tweede helft ruilde Joost Broerse van shirt en versierde de nummer 14 op slinkse wijze een vrije trap. Met een flinke poeier werd Joost Terol geklopt en zo tekende de ‘Man of the Match’ voor de beslissende 0-3. Jesper Drost zorgde luttele minuten later voor de vierde treffer, waarna Patrick Niebeek de eer redde voor FC Broerse (1-4).

Wat volgde was een publiekswissel voor Joost, die aan de kant zijn dierbaren opzocht en nog één keer poseerde – met familie – voor het bord en spandoek van de ‘Man of the Match’. Daarmee kwam er een mooi einde aan de afscheidswedstrijd én Open Dag van PEC Zwolle, die naar verluidt zo’n 15.000 bezoekers trok.

Bron: www.peczwolle.nl
Foto: Twitter @peczwolle