PEC Zwolle ook tegen RKC niet tot winst (1-1)

Wie de stand in de Eredivisie bekijkt, kan afgeleid worden door de huidige vorm van de Zwollenaren. Een keurige zevende plaats is een uitstekende positie voor de ploeg van trainer Ron Jans (foto). Toch wist PEC Zwolle in de laatste 11 (!) Eredivisie-duels slechts eenmaal te winnen: ADO Den Haag thuis (6-1). Het begin met de eerste vier wedstrijden die werden gewonnen, was veelbelovend, maar inmiddels zakt het aantal behaalde punten ver weg. Overigens kan dat niet over het vertoonde spel gezegd worden. Gisteravond speelde PEC Zwolle een uitstekende eerste helft thuis tegen RKC, maar miste men opnieuw de kans op drie punten (1-1).

RKC Waalwijk begint in vorm te komen en is een taaie tegenstander voor ploegen die graag het spel maken. Zo liepen de motoren van FC Twente en Ajax in thuiswedstrijden al vast op de Waalwijkse ploeg (beiden 0-0). Onlangs won de ploeg in de slotfase nog van Feyenoord (1-0). PEC Zwolle had gisteravond de tweede helft de handen vol aan de ploeg van trainer Erwin Koeman. Daar leek het echter in de eerste helft niet op.

Zeker in de fase tussen een kwartier spelen en de rust hadden de Zwollenaren het beste van hun spel. Echter had men met ballen op de lat en paal pech in de afronding. Toch was het PEC Zwolle-aanvaller Saymak, die de bal achter RKC-doelman Seda wist te krijgen. Vlak voor rust was het daardoor dik verdiend 1-0.

Na rust kantelde de wedstrijd. Door een slordigheid in de Zwolse defensie ontstond de 1-1. Een doelpunt van Luxemburger Joachim, die de bal achter het standbeen in het Zwolse doel knutselde (1-1). Daarna was PEC Zwolle ‘van de leg’ en kwam het spel van de prima eerste helft niet meer op gang. Beide ploegen kregen kansen op de overwinning, maar de stand bleef bij 1-1.

Overigens maakte jeugdspeler Boris Rasevic zijn debuut. De aanvaller speelde in de voorbereiding al enkele malen mee, maar mocht nu zijn opwachting maken in de Eredivisie.

Volgende week zondag speelt PEC Zwolle de derby uit tegen GA Eagles, aanvang 14.30u.

PEC Zwolle-RKC Waalwijk 1-1

45′ 1-0 Saymak
51′ 1-1 Joachim

Opstelling PEC Zwolle: Boer, Gravenbeek, Lachman, Broerse, Van Hintum, Mokotjo, Thomas (46. Drost), Hiwat, Saymak, Nijland (75. Rasevic), Benson (87. Van Polen).

Foto: Johan Wolff