PEC Zwolle is ingedeeld in de veilige categorie II van het financieel ratingsysteem van de KNVB. Nadat de club eerder dit seizoen op basis van de jaarcijfers en op basis van de begroting al in deze categorie was ingedeeld, is dat nu ook zo op basis van de halfjaarcijfers over het lopende seizoen. Dit heeft de KNVB donderdag bekendgemaakt.

Edward van Wonderen, algemeen directeur van PEC Zwolle, is tevreden met de indeling: ,,We zijn verheugd dat we ons wederom in deze veilige categorie hebben weten te nestelen. Continuïteit is erg belangrijk voor de club en de komende jaren willen we dan ook minimaal in deze categorie blijven.”

Het financiële ratingsysteem
De categorisering van clubs is al jaren onderdeel van het licentiesysteem van de KNVB. De financiële situatie van de club wordt door middel van een puntensysteem beoordeeld. Clubs worden per rapportagemoment op basis van het gescoorde puntenaantal ingedeeld in drie categorieën. Doelstelling van het systeem is het waarborgen van de continuïteit van de competities in het betaald voetbal en in het verlengde daarvan de continuïteit van de clubs.

bron: www.peczwolle.nl