PEC Zwolle ontmoet oude bekende FC Dordrecht

In deze weken wordt er bij PEC Zwolle vooral gesproken over de komende Europese duels tegen Sparta Praag. De kaartverkoop is inmiddels op gang gekomen en de verdere voorbereidingen worden getroffen. Tussen dit ‘geweld’ door moet de ploeg van trainer Ron Jans (foto) ook in de Eredivisie een goede start voor elkaar weten te boksen. Na de 2-0 zege op FC Utrecht, wacht zaterdag FC Dordrecht. Een oude bekende uit de Jupiler League wordt nu bestreden op het hoogste niveau.

Waar menig club moeite heeft met het vinden van een goede spits, zit PEC Zwolle op dit moment ruim in zijn jasje. Naast Nijland, Ioannidis, Ferfelis en Mahmudov werd deze week de Tsjechische topspits Tomás Necid gehuurd van CSKA Moskou. Door zijn komst mag Denis Mahmudov in ieder geval verhuurd worden.

Promovendus FC Dordrecht heeft een schitterend seizoen achter de rug en promoveerde via de nacompetitie naar het hoogste niveau. Dat was voor de club, tegenwoordig onder aanvoering van technisch manager Marco Boogers en trainer Ernie Brandts,  alweer even geleden: negentien jaar om precies te zijn. Opmerkelijk blijft het feit dat FC Dordrecht in 1995 dergradeerde, maar de laatste negen wedstrijden in dat seizoen ongeslagen bleef. Daar kwam zelfs afgelopen zaterdag nog een tiende wedstrijd bij. In en tegen Heerenveen wonnen ‘de Schapenkoppen’ knap met 1-2.

FC Dordrecht en PEC Zwolle troffen elkaar vaak in de Jupiler League. Drie seizoenen geleden voor het laatst. FC Dordrecht was toen zowel in Zwolle (1-2) als in Dordrecht de sterkste (5-0). In 1984 (4-1) en 1988 (2-2) werd het duel in de Eredivisie gespeeld. Gaat FC Dordrecht voor zijn elfde ongeslagen wedstrijd in de Eredivisie of kan PEC Zwolle deze reeks doorbreken?

Vermoedelijke opstelling PEC Zwolle: Boer; Van Polen, Van der Werff, Broerse, Van Hintum; Saymak, Rienstra; Lukoki, Drost, Thomas; Nijland.

Scheidsrechter van het duel is de heer Kamphuis.

FC Dordrecht-PEC Zwolle, zaterdag 16 augustus aanvang 19.45u.