PEC Zwolle gaat voor het seizoen 2013-2014 een samenwerking aan met drinkwaterbedrijf Vitens om kraanwater op de kaart te krijgen. Het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland is dit jaar gestart met een meerjarige bewustwordingscampagne ‘Kraanwater, graag’ om kraanwater het podium te geven dat het verdient. Deze campagne siert het komende seizoen op de voorkant van zowel het thuis- als uittenue van de Zwollenaren. 
 
De samenwerking met PEC Zwolle past uitstekend in het streven van Vitens om de bewustwording over kraanwater te vergroten door de meerwaarde van kraanwater zichtbaar te maken. Vitens vindt dat we trots moeten zijn op ons kraanwater omdat het van hoge kwaliteit, duurzaam, lekker en gezond is. PEC Zwolle, als frisse eredivisieclub, ondersteunt onder meer via PEC Zwolle United vele maatschappelijk relevante projecten. De club is dit jaar door oa. de Stichting Meer dan Voetbal genomineerd voor de “Meer dan voetbal club van het jaar” award. De uitgedragen boodschap ‘Kraanwater, graag’, sluit dan ook perfect aan bij de zienswijze van PEC Zwolle. Momenteel wordt er met meerdere partijen gesproken die PEC Zwolle en ‘Kraanwater, graag’ willen ondersteunen.   

De overeenkomst
Naast zichtbaarheid in de vorm van de boodschap ‘Kraanwater, graag’ op de shirts van PEC Zwolle, gaan Vitens, PEC Zwolle en de overige partners het drinken van kraanwater promoten. Dat gebeurt onder andere door het plaatsen van kraanwatertappunten rondom het veld voor de selectie- en jeugdspelers en rondom het IJsseldelta stadion voor alle bezoekers. Vitens en PEC Zwolle zetten zich in om bij alle gemeenten binnen de regio Zwolle en bij de 21 regionale sportclubs waarmee PEC Zwolle samenwerkt de consumptie van kraanwater te stimuleren. Daarbij ligt het accent vooral op de jeugd. Het is daarnaast ook de intentie om zoveel mogelijk (maatschappelijke) organisaties en partijen, waaronder de overige drinkwaterbedrijven in Nederland, te betrekken bij het bredere programma ‘Kraanwater, graag’.

‘Kraanwater, graag’ campagne van Vitens
Het bewustwordings-programma ‘Kraanwater, graag’ van Vitens heeft tot doel om de voordelen van kraanwater onder de aandacht te brengen. Want: Kraanwater is van zeer hoge kwaliteit, gezond, goedkoop, duurzaam en milieuvriendelijk. Vitens wil daarom iedereen in staat stellen om ook buitenshuis te kunnen genieten van kraanwater en spant zich daarom samen met de stichting Join the Pipe in voor het plaatsen van openbare tappunten op sportclubs, scholen, op straat en op stations. Daarnaast heeft Vitens een educatieprogramma op meer dan 500 basisscholen en werkt Vitens samen met meerdere festivals en evenementen.

Bron: www.peczwolle.nl