PEC Zwolle nog altijd niet zeker van play-offs

PEC Zwolle heeft ondanks de thuisnederlaag tegen Willem II nog altijd de kans op het bereiken van de play-offs om Europees voetbal (0-1). De enorme hoeveelheid kansen in de eerste helft worden niet omgezet in een doelpunt, waarna Ismael Azzouzi dat na rust namens de bezoekers wel doet.

PEC Zwolle begon prima in de eerste helft en zette Willem II onder druk. Het leverde een behoorlijk aantal mogelijkheden op. Onder meer Youness Mokhtar en Younes Namli bestookten het doel van keeper Timo Wellenreuther meermaals, maar de keeper hield in alle gevallen zijn doel knap schoon. De Tilburgers werden in de omschakeling gevaarlijk via Jordy Croux. Hij schoot na zeventien minuten spelen de bal maar net over het Zwolse doel heen. Een tegenvaller was tien minuten voor rust het uitvallen van Ryan Thomas met een enkelblessure. Hij werd vervangen door Erik Bakker.

Ook in de tweede helft waren er kansen voor PEC Zwolle. Namli zag zijn pogingen steeds net naast gaan of doelman Wellenreuther kreeg er nog een hand tegen aan. Daardoor zag Willem II de kans schoon om de score te openen. Liet eerder Fran Sol een open kans nog liggen, invaller Ismael Azzouzi was er als de kippen bij om de bal wel achter doelman Boer te werken. Dat was een klap die hard aankwam in Zwolle. Met invaller Nicolas Freire en Philippe Sandler als stormrammen voorin, probeerden de mannen van trainer John van ’t Schip er alles aan te doen om de stand om te buigen. Ook met het oog op de resultaten op de andere velden. Het leverde nog wel kansjes op voor onder meer Namli, maar de nederlaag werd niet voorkomen.

Na afloop werden op het veld de vertrekkende spelers bedankt voor bewezen diensten.   Volgende week zondag sluit PEC Zwolle de reguliere competitie af met een uitwedstrijd in Alkmaar. Tegen AZ wordt er om 14:30 uur afgetrapt.

PEC Zwolle – Willem II 0-1 (0-0)

Bron: www.peczwolle.nl