PEC Zwolle gaat na dit seizoen niet verder met Christiaan Cicek, Norichio Nieveld, Arne Slot, Norair Mamedov en Frank Olijve. Alle vijf de spelers hebben een aflopend contract bij de Zwolse club en deze verbintenissen zullen niet worden verlengd. Wel licht PEC Zwolle de opties in de contracten van Mustafa Saymak, Joost Broerse, Furdjel Narsingh en Giovanni Hiwat. Alle vier de selectiespelers hadden een aflopend contract, maar staan nu tot de zomer van 2014 onder contract bij PEC Zwolle.

Slot
Het aflopende contract van routinier Arne Slot wordt in samenspraak met de speler niet verlengd. Slot heeft recentelijk aangegeven dat hij zijn carrière in het betaalde voetbal gaat beëindigen. De 34-jarige speler speelde in totaal 266 wedstrijden in Zwolse dienst. Met deze club wist hij twee keer kampioen te worden. Vorig seizoen mocht Slot als aanvoerder de schaal in ontvangst nemen na de kampioenswedstrijd tegen FC Eindhoven.

Olijve
Frank Olijve is bezig aan zijn derde seizoen in Zwolse dienst en speelde in totaal 53 wedstrijden. Deze jaargang kwam hij vanwege een slepende blessure aan zijn meniscus niet verder dan twee wedstrijden in het eerste elftal van PEC Zwolle. Voor zijn tijd in Zwolle speelde Olijve drie wedstrijden in het shirt van FC Groningen.

Nieveld
Norichio Nieveld kwam aan het begin van het seizoen over van Excelsior, waarvoor hij 95 wedstrijden speelde en in totaal vier doelpunten scoorde. Dit seizoen kwam de centrale verdediger slechts vier wedstrijden uit voor het eerste elftal van PEC Zwolle.

Mamedov
Dit seizoen verhuurt PEC Zwolle Norair Mamedov aan FC Emmen. Mamedov maakte vorig seizoen deel uit van het team dat kampioen werd van de Jupiler League. In totaal speelde hij in die jaargang 24 wedstrijden voor FC Zwolle, daarin wist hij vijf keer het net te vinden.

Cicek
Christiaan Cicek speelde dit seizoen nog geen wedstrijden in het eerste elftal van PEC Zwolle. De aanvaller, die vorig seizoen overkwam van Excelsior ’31, kwam in het kampioensjaar tot zes optredens in het eerste elftal, waarin hij tweemaal scoorde.