PEC Zwolle dankt deze keer doelman Van Der Hart

PEC Zwolle won vrijdagavond met 2-0 in eigen huis van NEC Nijmegen. De ploeg van trainer Ron Jans was niet overtuigend beter dan de Nijmegenaren, maar pakte wel drie belangrijke punten om onderin de Eredivisie weg te komen. In de eerste helft mochten de Zwollenaren doelman Van Der Hart danken voor een 0-0 stand.

De Zwolse goalie was in de laatste thuiswedstrijd tegen FC Twente nog de schlemiel van het veld. Door zijn toedoen, bij de 1-2, verloren de blauw-witten thuis van de Tukkers. Vrijdagavond was alles anders voor Van Der Hart. Met twee knappe reddingen in de eerste helft hield hij zijn ploeg op de been. De thuisploeg schoot via Menig nog op de paal. Waarmee het meest gevaarlijke in de eerste helft wel genoemd is.

Na rust kreeg de ploeg van trainer Hyballa direct een grote kans. Na gekluts vlak voor de doellijn kon Van Der Hart tot opluchting bovenop de bal duiken. Daarna werd PEC Zwolle sterker en kwam ietwat gelukkig via Brock-Madsen, met zijn vierde seizoenstreffer, op voorsprong. Via NEC-er Breinburg ging de bal vanuit een onmogelijke hoek over NEC-doelman Delle (1-0). Het spel werd vervolgens opener. Menig wist vervolgens 2-0 te maken door met zijn tweede inzet kort achter elkaar Delle te passeren. NEC drukte nog wel, raakte onder andere de lat, maar uitblinker Van Der Hart hield deze avond zijn doel schoon.

Belangrijke punten voor PEC Zwolle dat daarmee omhoog kan kijken in de stand. Met 23 punten uit 22 duels heeft men, met een wedstrijd meer gespeeld, zes punten voorsprong op nummer zestien ADO Den Haag. Volgende week zaterdag speelt PEC Zwolle uit tegen FC Utrecht.

PEC Zwolle-NEC 2-0 (0-0)
57′ 1-0 Brock-Madsen
72′ 2-0 Menig

Opstelling PEC Zwolle:┬áVan der Hart, Van Polen, Marcellis, Saymak (80′ Israelsson), Menig, Bouy, Ehizibue (68′ Mokhtar), Warmerdam, Holla, Thomas (84′ Ongenda), Brock-Madsen

Foto’s: Johan Wolff