PEC Zwolle zenuwt naar bekerfinale (2-1)

Voor de derde maal in de historie wist PEC Zwolle zich te plaatsen voor de KNVB-bekerfinale. Na 1928 en 1977 komt er een derde editie in de historieboeken van de Zwolse club. Groots was het niet vanavond, spannend wel!

In de eerste helft leek PEC Zwolle alles onder controle te hebben. Alles leek volgens plan te verlopen toen Jesper Drost de Zwolse ploeg binnen het halfuur, middels een verdekt schot, op 1-0 wist te zetten. Toch kan NEC (meerdere malen bewezen) over een sterke ploeg bij standaardsituaties te beschikken. NEC-er Koolwijk bediende middels een vrije trap vlak voor rust zijn spits Higdon, die doorkopte en Conboy prachtig uit een volley liet scoren (1-1).

De tweede helft kregen de Nijmegenaren meer controle en had de Schot Higdon een ideale mogelijkheid de bezoekers op voorsprong te zetten, maar hij verzuimde alleen voor doelman Boer de bal goed te controleren. Niet ver daarna schoot PEC Zwolle-verdediger Van Der Werff maar eens op het Nijmegense doel. Tot verbazing van alles en iedereen gleed de bal onder de ervaren NEC-doelman Gentenaar door (2-1). PEC Zwolle hoefde alleen nog ‘de tent’ tien minuten dicht te houden en de overwinning naar zich toe te trekken.┬áSpannend was het zeker in de slotfase, maar veel kansen vielen er niet te noteren.

De bekerfinale is op eerste paasdag zondag 20 april (18u). Morgen is de andere halve finale: AZ-Ajax. Mocht Ajax morgen in Alkmaar weten te winnen en de titel in de Eredivisie op hun naam weten te schrijven, dan is PEC Zwolle verzekerd van Europees voetbal: een unicum in de historie!

Komende zondag speelt PEC Zwolle in de Eredivisie uit tegen ADO Den Haag. Aanvang 16.30u.

PEC Zwolle-NEC 2-1

29′ 1-0 Drost
39′ 1-1 Conboy
81′ 2-1 VD Werff

Opstelling PEC Zwolle: Van Polen, Van der Werff, Broerse, Van Hintum, Mokotjo, Klich (87. Lachman), Karagounis, Drost, Thomas (73. Narsingh), Fernandez.

Foto’s: Johan Wolff