Prachtige treffers brengen PEC Zwolle ruime overwinning

Met een 4-1 thuiszege is PEC Zwolle goed ontwaakt uit de winterslaap. In een uitstekend gevuld IJsseldelta-stadion won de ploeg van trainer Ron Jans met 4-1 van NAC Breda. Na een 1-0 ruststand wisten de Bredanaars de gelijkmaker te forceren na rust. Daarna wist PEC Zwolle middels prachtige goals het duel te beslissen.

De thuisploeg startte vanavond in een zetel. Na slechts een paar minuten spelen wist Van Hintum NAC-doelman Ten Rouwelaar al te passeren (1-0) uit een afgeslagen corner. NAC, dat in de winterstop trainer Maaskant en enkele versterkingen zag komen, kreeg middels Sarpong in de eerste helft nog de beste kans op gelijke hoogte te komen. Hij kopte echter in de handen van PEC Zwolle-doelman Hahn. Verder was het vooral Zwolle dat ‘de klok sloeg’ in de eerste helft.

Na rust ging de ploeg van Maaskant (ex-PEC Zwolle) nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker. Een voorzet werd, na een klein uur spelen, door verdediger Van Der Werff in de voeten van Tighadouini gekopt. Hij schoot vervolgens schitterend raak achter een kansloze Hahn (1-1).

Na de gelijkmaker ging PEC Zwolle pas echt swingen. De ploeg van Ron Jans toonde meer creativiteit en lef in het aanvallen. Jesper Drost schoot, na een goede voorzet van Van Hintum, al snel de 2-1 op het bord. Even daarna wist Drost schitterend voor te zetten op een vrijstaande Jody Lukoki. De rechteraanvaller was de gehele avond ongrijpbaar met zijn voeten voor directe opponent Amieux, maar maakte het doelpunt met zijn hoofd (3-1). Rienstra wist niet veel later, na een goede pass van Van Der Werff, op aangeven van debutant Ajax-huurling Becker raak de schieten (4-1) en het duel te beslissen.

Een uitstekende overwinning voor de Zwollenaren, die de ploeg op 32 punten uit 18 wedstrijden zet. PEC Zwolle staat hiermee op een derde plaats. Volgende week zaterdag speelt men opnieuw thuis, dan tegen AZ Alkmaar.

PEC Zwolle-NAC Breda 4-1 (1-0)

4′  1-0 Van Hintum
57′ 1-1 Tighadouini
63′ 2-1 Drost
67′ 3-1 Lukoki
71′ 4-1 Rienstra

Opstelling PEC Zwolle: Hahn, Van Polen, Van der Werff (86′ Ehizibue), Bjelica, Van Hintum, Rienstra, Brama, Drost, Lukoki (89′ Moro), Nijland, Thomas (70′ Becker).

Foto’s: Johan Wolff