Zondagmiddag staat in de kelder van de Eredivisie de wedstrijd tussen Willem II (17) en PEC Zwolle (18) op het programma. Om 14:30 uur zullen beide teams op zoek gaan naar hun eerste overwinning van het seizoen.

PEC zal ongetwijfeld met een goed gevoel afreizen naar Tilburg. De midweekse bekerwinst op Roda JC (0-1) moet een positief gevoel hebben opgeleverd bij de zo geplaagde ploeg van Art Langeler. Willem II daarentegen begint met een zure smaak aan het duel, nadat de Brabanders afgelopen woensdag in het eigen Koning Willem II Stadion door eerstedivisionist FC Dordrecht uit het bekertoernooi werden geknikkerd (0-2).

Met een goed gevoel afreizen naar Tilburg. Dat was net 5 maanden geleden ook het geval. Toen speelde Zwolle de eerste wedstrijd na het behalen van het kampioensschap. In een matig duel, waarin Zwolle na rust de voor de pauze opgelopen schade niet meer kon herstellen, trok de thuisploeg met een 3-1 overwinning aan het langste eind.

Voor Willem II een broodnodige overwinning met betrekking tot plaats 5. Uiteindelijk wist de ploeg van Jurgen Streppel die positie te behouden om vervolgens in de play-offs Sparta Rotterdam en FC Den Bosch uit te schakelen en via de achterdeur alsnog de Eredivisie binnen te wandelen.

Beide supportersgroepen hebben ongetwijfeld ook goede herinneringen overgehouden aan de laatste ontmoeting. Na het duel zongen de supporters op de King Side de bezoekers in het uitvak toe en andersom. Het “Zwolle, Zwolle, Tilburg komt eraan” werd met luid gejuich ontvangen.