PEC Zwolle medekoploper na winst op PSV

Een prachtige overwinning op de koploper waardoor men zelf medekoploper wordt! Het overkwam PEC Zwolle vanavond in het thuisduel tegen PSV. Na een 0-1 achterstand wist de ploeg van Ron Jans PSV op de knieen te krijgen; 3-1 winst.

Het duel startte voor PSV niet aangenaam. Topspeler Memphis Depay moest zich snel in het duel laten vervangen vanwege een liesblessure. Toch had de ploeg van Phillip Cocu na een half uur spelen wel reden tot lachen. PEC Zwolle-verdediger Joost Broerse maakte in een reflex een bewuste handsbal waar een strafschop uit volgde. Luuk de Jong schoot de bal vanaf elf meter koeltjes achter de prima debuterende PEC Zwolle-goalie Warner Hahn (0-1).

Vervolgens kwam de thuisploeg door een fout van Jeroen Zoet weer terug in het duel. De Eindhovense doelman schatte een afstandschot van Jesper Drost niet op waarde (1-1). Bij eerdere kansen voor de Zwollenaren moet gezegd worden dat Zoet wel prima handelend optrad.

Na rust gebruikte Joost Broerse zijn wapen; de vrije trap, om zijn fout weer goed te maken. De ervaren verdediger krulde de bal vanaf 25 meter schitterend achter Zoet (2-1). PSV oogde zonder het meespelen van Depay wat tandenlozer, waardoor er geen gelijkmaker kon worden geforceerd. Ben Rienstra was het die middels een prachtige stift de eindstand op het bord kon zetten (3-1).

Volgende week zondag speelt de trotse medekoploper in Alkmaar tegen AZ. Aanvang 14.30u.

PEC Zwolle-PSV 3-1 (1-1)

32′ 0-1 Luuk de Jong (pen.)
41′ 1-1 Jesper Drost
65′ 2-1 Joost Broerse
87′ 3-1 Ben Rienstra

Opstelling PEC Zwolle:┬áHahn, Van Polen, Sainsbury, Broerse, Van Hintum, Rienstra, Lam (90′ VD Werff), Lukoki (75′ Saymak), Drost, Thomas (69′ Nijland), Necid.

Foto’s: Johan Wolff