PEC Zwolle maakt er acht in Dronten (1-8)

PEC Zwolle heeft dinsdagavond de oefenwedstrijd tegen asv Dronten met 1-8 gewonnen. Op het Burgemeester Dekker Sportpark keken ruim veertienhonderd toeschouwers naar het vriendschappelijke treffen tussen de kampioen uit de tweede klasse G en de bekerwinnaar uit de Eredivisie.

Aanvankelijk begon PEC Zwolle rustig aan het duel. De Blauwvingers speelden met onder andere testspelers Soufian Moro en Stelios Vasiliou in de basis. De Griekse aanvaller zag dat zijn landgenoot, Thanasis Karagounis, in de dertiende minuut de score opende met een geplaatste schuiver in de lange hoek. Vasiliou kreeg luttele minuten later zijn eerste kans, maar zag zijn inzet van dichtij geblokt worden. Na een krap half uur zorgde Furdjel Narsingh voor de 0-2. Aan de rechterflank snelde de speler langs de laatste linie van de thuisploeg, om vervolgens doelman Martijn Dekker het nakijken te geven. Hierna liet asv Dronten zich voor het eerst zien. Diederik Boer werd in een minuut tijd tot twee keer toe tot een uiterste krachtsinspanning gedwongen. Allereerst hield de sluitpost Wilko Braam van de aansluitingstreffer af, toen de middenvelder vrije doorgang kreeg naar het Zwolse doel. Ook invaller Hassan Bai Kamara vond Boer op zijn weg, waarna Narsingh de bal in de kluts tot hoekschop verwerkte.

Vlak voor rust bouwde PEC Zwolle de voorsprong in korte tijd uit. Mustafa Saymak ontsnapte aan buitenspel, waarna hij de doelpuntenmakers voor het uitkiezen had. Saymak gunde de eer aan Vasiliou, die zo zijn eerste treffer maakte. Vanaf de strafschopstip zorgde Saymak in de laatste minuut van de eerste helft zelf voor de 0-4, nadat Braam even daarvoor Stef Nijland naar de grond had gewerkt. De score liep nog hoger op, want in dezelfde minuut krulde Saymak ook de 0-5 tegen de touwen.

Na rust zorgde Vasiliou voor de 0-6. Weer had Saymak een groot aandeel in de treffer. Sierlijk omspeelde hij doelman Dekker, waarna Vasiliou op de juiste plek stond om het laatste zetje te geven. Hierna schakelde PEC Zwolle een versnelling terug, al kreeg het nog wel enkele kansen. Zo kreeg Moro twee goede mogelijkheden maar vezuimde te scoren. Met nog een kwartier op de klok zorgde invaller Boris Rasevic – die na een uur Vasiliou was komen te vervangen – voor een volgende treffer (0-7), waarna asv Dronten drie minuten later een ultieme kans kreeg om het publiek te belonen met een doelpunt. Vincent ter Burg zag zijn schot echer op de paal belanden. In de tegenstoot scoorde PEC Zwolle wel. Stef Nijland wist van ruim twintig meter de achtste treffer van de avond aan te tekenen. Vlak voor tijd kreeg Dronten dan toch het doelpunt waar men zo op hoopte. Koud in het veld scoorde Ronny Jansen met een fraaie lobbal de welverdiende 1-8. Dit bleek ook de einduitslag.

asv Dronten – PEC Zwolle: 1-8 (0-5). (13. Karagounis 0-1, 28. Narsingh 0-2, 41. Vasiliou 0-3, 45. Saymak pen. 0-4, 45+1. Saymak 0-5, 55. Vasiliou 0-6, 75. Rasevic 0-7, 79. Nijland 0-8, 86. Jansen 1-8)

PEC Zwolle: Boer (46. Begois), Hiwat, Broerse, Van der Werff, Van Hintum (46. Domingo), Narsingh (46. Patricio), Saymak, Moro, Karagounis (46. Mahmudov), Nijland, Vasiliou (62. Rasevic).

Bron: PECZwolle.nl (foto: Johan Wolff)